Návrat k retru.

F&F hlási návrat k RETRU. Dámska a pánska kolekcia pre sezónu jeseň/zima 2015 zachytáva nostalgický návrat do sedemdesiatych rokov s moderným nádychom a nadčasovým šmrncom.

DÁMSKA LÍNIA

Túto sezónu sa spoja signifikatné prvky sedemdesiatych rokov, aby vytvorili nový, exkluzívny pocit.  Materiály zažívajú návrat v čase. Objavuje sa jemná brúsená koža, patch work aj ovčia kožušina. Kabáty, cullotes (nohavicové sukne) aj krátke bundy budú z pravej kože s jemným zamatovým povrchom. Už spomínané materiály sa dostávajú do kontrastu so šifónovými blúzkami i šatami či jemnými rolákovými svetrami. Retro identitu dodávajú vzorovaným džersejovým topom vrúbky. Farby sú nekonvenčné. Počnúc tehlovou oranžovou, pokračujúc petrolejovou, karamelovou, končiac bordovou zmiešanou s fialovou.

Minimalistická estetika sa prejavuje na nadčasových kúskoch kolekcie, medzi ktoré jednoznačne patrí bohémska kožená bunda s ovčou kožušinou či kožený kabát na previazanie v páse.  Objavuje sa aj syntetická kožušina a to najmä na pásikavých štólach. Kľučom k správnej siluete v štýle 70.rokov je vrstvenie. Nohavice s vysokým pásom, blúzky s viazaním na mašľu a šifónové šaty vytvoria tie správne vintage vibrácie.

Siluety sú obohatené o čižmy v zimných, bohatých tónoch hnedej i bordovej. Kabelky sú zakotvením štýlu 70. rokov. Jednoduchá strapcová v ťavej farbe alebo petrojelová malá aktovka so zlatými kovaniami podčiarknu celkový výzor. Výrazné pracky na opaskoch    a detaily v podobe kovania  dodávajú koži  nádych psychadelickej drámy.

PÁNSKA LÍNIA jhy++

Pánska línia vidí vintage estetiku v kľúčových kúskoch, ktoré by nemali chýbať žiadnemu mužovi. Materiály majú nostalgický nádych a kombinované sú s motorkárskymi bundami, s vintage povrchom na jednej strane a na druhej so sivým vlneným oblekom so žakárovými vzorom. Hĺbku celkovému looku pridájú pletené ľahké svetre vo farbe jantáru. Teplo do striktných strihov prinesú oranžové tóny. Štíhle siluety vytvárajú najmä na sakách tvídové textúry. 

Doplnkom kraľujú nadrozmerné šály, ktoré dodajú jednoduchým trenčkotom a štýlovým vlneným nohaviciam dávku súčasného oživenia. Na topánkach sú zaujímavé detaily, ktoré si možno všimnúť až pri bližšom pohľade. Hlavnou farbou je hnedá v rôznych odtieňoch s farebne odlíšenými podrážkami. Pánske voľnočasové oblečenie kombinuje smokingové sako z jemného zamatu s pletenými, vzorovanými polo tričkami. Citlivá hra so svetlými a tmavými tónmi prináša minimalistickú kvalitu.