Bazové želé so zázvorom.

V letných dňoch to bude to prvé po čom v chladničke siahnete a na prípravu budete potrebovať asi 40 minút.
Prísady:
- 400 ml bazovej šťavy (asi z 900 g plodov bazy)
- 400 ml pomarančovej šťavy (asi z 5 pomarančov)
- 75 g nadrobno nakrájaného kandizovaného zázvoru
- 1 balenie Želírovacieho cukru Super 3:1 Dr.Oetker
- Vo veľkom hrnci dobre premiešame bazovú šťavu a pomarančovú šťavu. Pridáme kandizovaný zázvor a Super želírovací cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevareného želé. Ak je po vychladnutí málo tuhé, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
- Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Vystačí na: asi 3 poháre à 350 ml
TIPY: Pomarančovú šťavu môžeme nahradiť 100% pomarančovým džúsom. Kandizovaný zázvor môžeme nahradiť kandizovaným ananásom.