Módnym hitom v tridsiatych a štyridsiatych rokoch 20.storočia sa stali palácové nohavice.

Vo filmoch i v bežný deň ich nosili hviezdy strieborného plátna ako Katharine Hepburn, Greta Garbo či Marlene Dietrich. Počas šesťdesiatych rokov sa opäť vrátili, no prekážali majiteľom reštaurácií a tak vydali zákaz ich nosenia všetkým ženám, ak sa chceli najesť. Dôvodom bol vraj výsmech na adresu mužov, ktorí si mysleli, že dámy majú sukňu a v skutočnosti mali široké nohavice. Dnes sa žiadne zákazy nekonajú, práve naopak. “Palácky” sú tu opäť v plnej sile. V F&F sú jednoduché aj vzorované, zvýrazňujúce štíhly driek, pohodlné a rozhodne veľmi štýlové.gfv+

Palácové nohavice už svojim názvom pripomínajú exotické krajiny, kde sa v záhradách prechádzal Yves Saint Laurent a predavači korenín nosia špicaté topánky s brmbolcom. Treba zdôrazniť najmä ich všestrannosť. Vytvorili sme 4 stylingy inšpirované rôznymi európskymi metropolami.

BERLÍN

Ležérny, uvoľnený, s nádychom boho-chic s lenonkami na očiach, taký je štýl dievčat z Berlína, ktoré sa neboja miešať a hľadať jedinečné kúsky v second-handoch. Biele palácové nohavice sú voľbou na istotu. Hodia sa na bežný deň, poslúžia na príležitosti aj na večerné drinky na terase. Čierny top so zaujímavým čipkovým riešením na rukávoch s čelenkou do vlasov, bielou vestou a strapcovou kabelkou si žiada už len berlínsku dobrotu do ruky – curry wurst a objavovanie nemeckej metropoly sa môže začať.

RÍM

Sú mestá, ktoré dýchajú históriou, z reštaurácií sa šíri neuveriteľne lahodná vôňa. Jedným z miest, ktoré očarí aj na stý raz je Rím. Nejedna štýlová Talianka by si vybrala fuksiové palácové nohavice s bielym sakom a kabelkou, ktorá je zároveň šperkom. Jednotlivé kúsky sú skvele využiteľné aj samostatne, ladia s talianskym gellatom.

NICEiutr+

Bon jour… Hovorí sa, že Parížanky sú najštýlovejšie Európanky. No ich krajanky z Nice im rozhodne nezostávajú nič dlžné. Práve tmavomodrá s bielou je tou pravou na potulky v malebnom prístavnom meste. Jemný vzor na háremových nohaviciach znesie aj výrazný prvok v podobe spony na kabelke a veľkého klobúka. Nohy budú v pohodlí na mačacích hlavách v mokasínach s námorníckym nádychom. Príjemné bude popíjať si martini s olivou a pozerať na prichádzajúce jachty.

BARCELONA

Gaudího mesto, farebné ako žiadne iné. Mesto, kde sa odohrával ľúbostný trojuholník „Vicky Christina Barlcelona“. Tieto palácové nohavice akoby volali po tom, aby sa nosili na dovolenke. Mierne zaväzujúci vzor dokáže príjemne odľahčiť padavá, vzdušná maslová blúzka. Namiesto kabelky trendy plecniak, okuliare na oči, vietor do vlasov a je isté, že nejeden Španiel sa otočí.

 

Dostupné v predajniach F&F exkluzívne v obchodnej sieti TESCO