Huawei predstavuje nový kúsok nositeľnej elektroniky. Huawei Watch.

Hodinky Huawei Watch majú operačný systém Android Weara nadčasový guľatý dizajn

Spoločnosť Huawei pokračuje v inováciách v oblasti nositeľnej elektroniky. Na veľtrhu Mobile World Congress (MWC) 2015 predstavila hodinky Huawei Watch s operačným systémom Android Wear™. Guľaté hodinky majú 1,4palcový dotykový displej AMOLED, zafírové sklíčko odolné proti poškriabaniu a telo z nerezovej ocele kovanej za studena a sú vybavené senzorom pulzovej frekvencie a šesťosím senzorom pohybu. Hodinky Huawei Watch sú prvé ineligentné hodinky v rodine nositeľných prístrojov Huawei.

Odpovedali na dopyt spotrebiteľov z celého sveta, ktorí si žiadali inteligentné hodinky s nadčasovým dizajnom, ktoré by boli vnútri naozaj inteligentné. Spoločnosť Huawei sa neustále drží svojho hesla „Make It Possible“ a hodinky Huawei Watch tento sľub plní bez zvyšku. Spotrebiteľom prinášajú prémiové šikovné hodinky, ktoré predstavujú technickú inováciu, sú určené na to, aby skvalitňovali každodenný život zákazníkov a stali sa jeho súčasťou.

Nadčasový dizajn

Hodinky navrhol tím skúsených dizajnérov, ktorý má za sebou už celý rad módnych i nadčasových hodiniek a ich dizajn tak na prvý pohľad zaujme pozornosťou na detaily. Majú jasný 1,4 palcový displej AMOLED s rozlíšením 400 x 400 bodov a jemnosťou 286 ppi a kontrastným pomerom 10 000 : 1. Sú to teda hodinky s najjasnejším displejom so systémom  Android Wear na svete.

Skladajú sa z viac než 130 súčastí. Korunka, púzdro a závesy remienka sú vyrobené z vysoko kvalitnej nerezovej ocele, ktorá je spracovaná kovaním za studena, je odolná proti poškriabaniu, a je o 40 % tvrdšia. Hodinky sa extrémne ľahko, pohodlne a intuitívne ovládajú tlačidlom umiesteným na pozícii 2 hodiny. Dodávajú sa v troch štýlových farbách: zlatej, striebornej a čiernej. Na výber bude viac než 40 jedinečných ciferníkov a tiež celý rad remienkov z rôznych materiálov v rôznom prevedení. Pre pohodlie užívateľov sa dodávajú s magnetickou nabíjačkou.

Inteligencia vnútri

Hodinky fungujú na operačnom systéme Android Wear a prijímanie SMS a emailov, kalendár, aplikácie a upozornenie na prichádzajúci hovor tak ešte neboli nikdy jednoduchšie alebo pohodlnejšie. Sú kompatibilné so smartfónmi so systémom Android 4.3 alebo vyššími a ich optimálnu funkciu zabezpečuje výkonný procesor Qualcomm s frekvenciou 1,2 GHz. Majú 4 GB pamäte, 512 MB RAM a rozhranie Bluetooth 4.1. Pre športových nadšencov alebo tých, ktorých jednoducho len zaujíma ich zdatnosť, majú senzor pulzovej frekvencie, šesťosí senzor pohybu a barometer, ktorý automaticky sleduje a zaznamenáva v reálnom čase, či užívateľ kráča, beží, ide na bicykli, je na turistike alebo spí. Užívateľ môže merať rôzne parametre, od množstva spálených kalórií cez pulzovú frekvenciu, stúpanie, počet krokov alebo ubehnutú vzdialenosť.

Dostupnosť a doplnky

Hodinky sa budú predávať vo viac než 20 štátoch, medzi ktoré patria Spojené štáty americké, Veľká Británia, Argentína, Austrália, Brazília, Kanada, Dánsko, Fínsko, Francúzsko, Nemecko, Hong-Kong, Taliansko, Japonsko, Nórsko, Filipíny, Rusko, Singapur, Južná Kórea, Španielsko, Švédsko, Švajčiarsko a Spojené arabské emiráty. Podrobné informácie o dostupnosti a cenách budú na každom jednotlivom trhu oznámené zvlášť.