Reuma nie je neliečiteľná.

Trápia vás stuhnuté, opuchnuté a bolestivé kĺby? Zvýšte pozornosť, môžu to byť príznaky zákernej choroby menom reuma. Nepríjemné a najrozšírenejšie ľudové ochorenie, ktoré spája milióny ľudí po celom svete a približne 43 tisíc na Slovensku. Práve kosodrevinová silica má blahodárny účinok na reumatické problémy.

Získava sa z čerstvého ihličia mladých vetvičiek borovice horskej. Silica má antimikrobiálne a protizápalové účinky. Je účinná v boji proti reumatickým ochoreniam, kĺbovým bolestiam a artróze. Okrem priaznivých účinkov na pohybový aparát pôsobí vďaka antioxidačným a dezinfekčným účinkom na uvoľňovanie hlienov, kašeľ, podporuje prekrvenie, obmedzuje rast plesní a rozmnožovanie baktérií. Allga San Mobil Creme a Allga San mobil gél intensiv je vďaka účinnému zloženiu vhodný pri bolestiach kĺbov spôsobených aj reumou a svalovom napätí, pretože chladí a uvoľňuje. Po nanesení krému, gélu alebo roztoku ostáva pokožka prekrvená.

 

Reuma nie je neliečiteľnádsad unnamed

V počiatočnej fáze sa približne u 2/3 pacientov prejavujú symptómy, ako únava, nechutenstvo alebo nešpecifické ťažkosti na pohybovom aparáte, ako stuhnutosť a častá bolesť aj v kľude. Vplyvom zábalov, kúpeľnej liečby, liekov, krémov a roztokov sa v mnohých prípadoch dajú bolesti utíšiť a choroba sa dá zmierniť. Produkty z rady Allga San sú vďaka obsahu kosodrevinovej silice a iných účinných látok vhodnými doplnkami pri bolesti kĺbov, zvýšenom napätí svalov a reumatických bolestiach.

Rozhýbte kĺby správnym výberom jedla

Vysoký príjem bielkovín telo nedokáže dobre spracovať, práve preto je pre ľudí náchylných na reumu rizikový. Konzumujte málo potravín s obsahom kyseliny arachidonovej podporujúcej zápaly, napríklad mäso, salámy alebo vajíčka. Naopak ovocie, zelenina, ryby a rastlinné oleje pomáhajú zmierniť zápaly. Práve preto sa do jedálnička odporúča zaradiť častejšie zeleninové vývary, slede, lososy, tuniaky, vlašské orechy, sóju, olivy, zeleninové a ovocné šťavy. Naopak, určite by ste sa mali vyhýbať bielemu cukru, bielej múke a červenému mäsu. Stravujte sa zdravo a vyhýbajte sa nadváhe, pretože práve tá nadmerne zaťažuje kĺby.

Pamätajte si, že strava bez konzervačných látok a zdravá črevná flóra zlepšujú celkový stav pacientov s reumatickými ťažkosťami.

 

Športom proti reume

 

Pravidelnou pohybovou aktivitou sa nielenže udržiavate vo forme, ale výberom správnej športovej aktivity podporujete spevnenie svalov a tým aj kĺbov. Medzi kĺby šetriace športy patria: plávanie, bicyklovanie a turistika. Pred každou pohybovou aktivitou nezabúdajte na kvalitný strečing, ktorý vás ochráni pred poraneniami a tiež na špeciálne oblečenie a športové pomôcky. V prípade zranenia sú na zmiernenie akútnej bolesti viacerými odborníkmi odporúčané studené obklady alebo praktickejšie riešenie v podobe sprejov – Allga San Mobil Eisspray Akut, ktoré spôsobia lokálne znecitlivenie.

 

 

Recepty na reumu od starých materí

 

  • zábal z kapusty – prevalcované listy z kapusty si prikladáme na postihnuté miesto
  • nálev z truskavca – je vhodný nielen na pitie, ale aj ako prísada do kúpeľa, či obklad, ktorý zlepšuje látkovú výmenu pri reumatizme
  • gáfrové obklady – prírodný gáfrový olej nakvapkajte na vatu a priložte na postihnuté miesto