Kingston Server Premier Registered DDR5

Spoločnosť Kingston Technology Europe oznamuje, že jej Registered DIMM DDR5 pamäte Server Premier boli validované pre škálovateľný procesor Intel Xeon 4. generácie.

„Sme radi, že môžeme oznámiť úspešnú validáciu našej novej generácie serverových pamätí pre škálovateľný procesor Intel Xeon 4. generácie,“ povedala Iwona Zalewska, obchodná manažérka pre DRAM spoločnosti Kingston v regióne EMEA. „Validácia je pre výrobcov pamätí vždy prvým krokom k preukázaniu kvality a kompatibility ich pamäťových riešení. Pamäte DDR5 prinášajú technológie, ktorá umožňuje škálovať šírku pásma a kapacitu tak, aby spĺňali požiadavky na výkon dátových centier budúcnosti.“

Škálovateľné procesory Intel Xeon 4. generácie sú prvé, ktoré podporujú serverové pamäte DDR5 novej generácie a majú 8 pamäťových kanálov. Každý kanál môže obsluhovať až dva moduly DIMM, takže k procesoru môže byť pripojených až 16 modulov DIMM. Každý modul Registered DIMM DDR5 poskytuje pri rýchlosti 4800MT/s špičkovú šírku pásma 38,4 GB/s, čo pri zoskupení do viackanálových konfigurácií znamená výrazné zvýšenie výkonu oproti serverom s pamäťami DDR4. Pamäte DDR5 využívajú pokročilé funkcie a technológie pre spoľahlivejší a efektívnejší pamäťový subsystém, vrátane on-die ECC (ODECC), dvojnásobného počtu bánk, dvojnásobnej dĺžky blokového prenosu dát (burst), vylepšeného obnovovania obsahu, obvodu pre správu napájania (PMIC), prídavných teplotných senzorov, decision feedback equalization (DFE) a dvoch samostatných 32-bitových subkanálov (40-bitových pre ECC).