Aj tampóny môžu byť bio

Na nový trend v oblasti ekológie a návrat k prírodným zdrojom reaguje čoraz viac výrobkov. Značka Ria predstavuje nový rad tampónov v biokvalite – Ria Organic.

Do výberu hygienických tampónov pre ženy pribudla ekologická novinka. Tampóny Ria Organic zaručujú najvyššiu kvalitu použitých materiálov – biobavlna sa pestuje v ekologickom poľnohospodárstve bez použitia chemických hnojív, pesticídov, herbicídov a ďalších neprirodzených zásahov. Výroba podlieha najprísnejším kritériám, ktorých dodržiavanie sa dlhodobo kontroluje.

 

Vďaka použitiu biobavlny sú tampóny mimoriadne šetrné k ženskému telu i životnému prostrediu a vhodné sú aj pre vegánov. Pri výrobe bežných tampónov sa ako jeden z procesných materiálov používa živočíšny loj, u Ria Organic tampónov sa nahrádza alternatívou neživočíšneho pôvodu. Zo 100 % biobavlny je vyrobená aj šnúrka. Žiadny z materiálov, ktorý sa pri výrobe produktu používa teda nie je živočíšneho pôvodu. Vyhovovať tak bude aj vegánom. Výrobok ani materiály sa netestujú na zvieratách.

Tampóny Ria Organic sa vyrábajú v dvoch veľkostiach, resp. v dvoch variantoch nasiakavosti: normal a super.

100 % biobavlnu už výrobca Hartmann-Rico aplikoval do niekoľkých ekologických noviniek. Prvou boli vatové tyčinky Bel Nature, ktoré obsahujú certifikovanú 100 % biobavlnu navinutú na papierovej tyčinke, ktorá nezaťažuje životné prostredie. Z takejto bavlny sú už aj odličovacie tampóny Bel Nature, ktoré sú šetrné k pokožke i životnému prostrediu.