Kingston – nové pamäťové karty Canvas a čítačka MobileLite Plus

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, inovuje rad svojich flash pamäťových kariet Canvas. Nový rad SD a microSD kariet s označením Canvas Plus obsahuje prvé karty Kingston triedy UHS-II. Na podporu vysokých rýchlostí kariet Canvas Plus boli vyvinuté aj nové čítačky MobileLite Plus UHS-II. Canvas Plus predstavuje novú generáciu SD a microSD kariet so zvýšeným výkonom pre digitálne fotoaparáty, produkciu 4K/8K videa, zariadenie s OS Android™, akčné kamery a drony.

Rad Canvas Plus ponúka tri rôzne varianty SD a microSD kariet: Select Plus, Go! Plus a React Plus. Karta Canvas Select Plus sa začala predávať už v 4. štvrťroku 2019 a teraz prichádzajú na trh aj karty Canvas Go! Plus a Canvas React Plus. React Plus a MobileLite Plus podporujú nielen štandard UHS-II a súčasné najdokonalejšie digitálne kamery a fotoaparáty, ktoré dokážu snímať video v rozlíšení 4K a 8K, ale sú spätne kompatibilné so štandardom UHS-I a bežným rozhraním SD. Čítačky kariet MobileLite Plus budú k dispozícii samostatne alebo pribalené ku kartám React Plus, aby sa dali optimálne využiť ich rýchlosti.

Série kariet Canvas Plus obsahuje tieto verzie:

Canvas Select Plus:

  • Určená pre rekreačné/amatérske digitálne kamery a fotoaparáty s Full HD a 4K rozlíšením videa (SD) a mobilné zariadenia so systémom Android (microSD).
  • Class 10 UHS-I1 s max. rýchlosťou čítania 100 MB/s.
  • microSD podporuje výkonnostnú triedu A1 pre urýchlenie práce s tabletmi a smartfónmi.
  • SD a microSD s kapacitou2 až 512 GB.

    Canvas Go! Plus:

  • Ideálna pre zachytenie 4K UHD videí a fotografovanie série snímok v režime „burst“ pomocou digitálneho fotoaparátu (SD) alebo na použitie s akčnými 4K kamerami a dronmi (microSD).
  • Class 10 UHS-I U31 s max. rýchlosťou čítania3 170 MB/s a ​​zápisu 90 MB/s.
  • MicroSD podporuje výkonnostnú triedu A2 na urýchlenie práce s najnovšími tabletmi a smartfónmi.
  • SD a microSD s kapacitou2 až 512 GB.

Canvas React Plus:

  • Špičkový výkon UHS-II na tvorbu profesionálnych 4K/8K videí a fotografií vo vysokom rozlíšení s technicky najdokonalejšími digitálnymi kamerami a fotoaparátmi.
  • Class 10 UHS-II U31 s max. rýchlosťou čítania 300 MB/s a zápisu až 260 MB/s4 (SD), resp. čítania 285 MB/s a zápisu 165 MB/s4 (microSD).
  • Prvá microSD UHS-II karta podporujúca výkonnostnú triedu A1 pre urýchlenie práce s tabletmi a smartfónmi.
  • SD a microSD s kapacitou2 až 256 GB.

Čítačky kariet MobileLite Plus:

  • Vytvorené na podporu štandardu UHS-II, ktorý ponúka ohromujúce rýchlosti prenosu súborov a spracovania dát.
  • Rýchlosť USB 3.2 Gen 1 s podporou spätnej kompatibility pre karty UHS-I.
  • Navrhnuté na optimálne fungovanie s microSD a SD kartami Kingston.

„Našim cieľom je poskytovať používateľom čo možno najlepšie podmienky na zdieľanie obsahu, ktorý je pre nich dôležitý,“ povedal Tiago Gomes, obchodný riaditeľ pre flash produkty Kingston v regióne EMEA. „Karty Canvas patria vďaka podpore štandardov UHS-II a A2 k špičkovým produktom. Sú odolné, majú veľkú úložnú kapacitu a viac než dostatočnú rýchlosť, aby dokázali spoľahlivo zachytiť, uchovať a prenášať všetky významné životné spomienky.“

Pamäťové flash karty Canvas Plus ponúkajú doživotnú záruku, bezplatnú technickú podporu a legendárnu spoľahlivosť produktov Kingston. Viac informácií nájdete na kingston.com.


1 Rýchlosť sa môže líšiť v závislosti na hostiteľskom zariadení a jeho konfigurácii.

2 Časť kapacity uvedené na flash pamäťovom zariadení sa používa na formátovanie a ďalšie funkcie a nie preto k dispozícii na ukladanie dát. Skutočná dostupná kapacita na ukladanie dát je teda menšia, než aká je uvedená na produktoch. Ďalšie informácie nájdete v príručke Kingston Flash Memory Guide na kingston.com/flashguide.

3 Využíva proprietárnu technológiu na dosiahnutie rýchlosti čítania nad rámec špecifikácie UHS-I 104 MB/s – až 170 MB/s. Plný výkon vyžaduje čítačku kariet MobileLite Plus alebo kompatibilné zariadenie.

4 Plný výkon vyžaduje čítačku kariet MobileLite Plus.