Kingston uvádza nové SSD disky radu Data Center 500

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP dnes predstavila nové SSD disky radu Data Center 500 určené pre firemnú sféru. Rad DC500R je optimalizovaný pre aplikácie náročné na čítanie dát, zatiaľ čo rad DC500M k zmiešanej prevádzky (čítanie aj zápis). Oba typy SSD radu DC500 spĺňajú prísne požiadavky spoločnosti Kingston na kvalitu služieb (QoS), aby bolo možné zabezpečiť predvídateľný výkon pri spracovaní náhodných vstup/výstupných (I/O) operácií a predvídateľne nízku latenciu v širokom rozsahu úloh čítania i zápisu dát.

Rad DC500R je ideálny pre aplikácie vyžadujúce rýchle čítanie veľkého množstva dát, ako sú bootovanie systému, webové servery, infraštruktúra virtuálnych počítačov, prevádzkové databázy a analýzy v reálnom čase. Poskytovatelia cloudových služieb a architekti softvérovo definovaných úložísk dát môžu využiť konzistentné rýchlosť vykonávania I/O operácií a nízku latenciu diskov, aby zaistili potrebnú kvalitu služieb v prostrediach s vysokými nárokmi na čítanie dát. Vďaka svojmu výkonu, spoľahlivosti a výdrži 0,5 DWPD (možný počet prepísaní disku za deň vzhľadom k celkovej výdrži) umožňujú DC500R maximalizovať investície do hardvéru dátového úložiska.

Rad DC500M je určený pre zmiešanú pracovnú záťaž v aplikáciách, ktoré majú vyrovnanejší pomer I/O operácií pre čítanie/zápis dát. Je ideálny pre poskytovateľov cloudových služieb a architektov softvérovo definovaných úložísk dát, ktorí potrebujú flexibilnú infraštruktúru k efektívnej prevádzke a správe transakčných úloh. Tieto úlohy zahŕňajú umelú inteligenciu (AI), analýzu objemných dát (Big Data), cloud computing, databázové aplikácie, dátové sklady, strojové učenie a operačné databázy. Disky DC500M s výdržou 1,3 DWPD sú ideálne pre upgrade diskových jednotiek v high-volume serveroch (HVS) montovaných do racku, hyperškálovatelné dátové centrá a poskytovateľov cloudových služieb, ktorí potrebujú lacné a výkonné úložné subsystémy.

„U 80% všetkých SSD diskov pre firemnú sféru, ktoré sa používajú v dátových centrách, postačuje výdrž menšia ako 1 DWPD,“ povedal Gregory Wong, prezident a hlavný analytik spoločnosti Forward Insights. „Keďže dátové centrá hľadajú optimálnu rovnováhu medzi požadovanou výdržou a cenou SSD, dá sa očakávať, že tento podiel zostane zachovaný naďalej.“

„Dodržiavanie kvality služieb je u SSD určených pre firemnú sféru nevyhnutné najmä u cloudových výpočtových aplikácií, ktoré vyžadujú predvídateľnú úroveň výkonu dátového úložiska a plnenie zmlúv o poskytovanej úrovni služieb zákazníkom. Nové SSD disky radu DC500 ponúkajú vynikajúcu funkčnosť pre náročné aplikácie v dátových centrách od vývojovej fázy aplikácie až po ostrú prevádzku u koncových používateľov,“ povedal Tony Hollingsbee, obchodný manažér Kingstone pre SSD v regióne EMEA. „Na zaistenie bezpečnej prevádzky je rad DC500 vybavený komplexnou ochranou prenášaných dát a ochranou pre prípad náhleho výpadku napájania počas ukladania dát. Kombinácia spoľahlivosti, splnenie prísnych požiadaviek na QoS a oceňovaná predpredajná i popredajná podpora zo strany spoločnosti Kingston robia z tohto radu optimálne riešenie úložiska pre firemné dátové centrá.“

Rad Data Center 500 je k dispozícii v kapacitách 480 GB, 960 GB, 1,92 TB a 3,84 TB. Viac informácií nájdete na www.kingston.com.