Navigácia s podporou rozšírenej reality od Sygic

Spoločnosť Sygic dnes predstavila novú funkciu rozšírenej reality (Augmented Reality) pre svoju pokročilú GPS navigáciu. Viac ako 200 miliónov používateľov aplikácie Sygic na celom svete tak získa možnosť využiť rozšírenú realitu na cestách a zažiť tak ešte lepší pocit z navigácie.

Real View Navigácia spoločnosti Sygic využíva GPS a fotoaparát smartfónu, vďaka ktorým dokáže do navigačného systému implementovať rozšírenú realitu. S touto funkciou už vodiči viac nepotrebujú sledovať mapu na telefóne. Namiesto toho sa im v náhľade snímania fotografií na telefóne zobrazuje virtuálna cesta.

Real View Navigácia je vďaka tomu nielen intuitívnejšia, ale zároveň bezpečnejšia ako tradičné navigačné aplikácie. Vodičom už neujde nič dôležité na ceste či na diaľnici, pretože v tomto náhľade môžu v reálnom čase sledovať aktuálne podmienky bez ohrozenia bezpečnosti jazdy.

„Veľmi nás teší, že sme funkciu rozšírenej reality mohli poskytnúť používateľom na celom svete. Uvedomujeme si hodnotu implementovania najnovších technologických funkcií do GPS navigácie Sygic a prinášania inteligentných riešení pre zariadenia používateľov,“ povedal Michal Štencl, CEO spoločnosti Sygic. „Naša nová Real View Navigácia však nie je len technologická hračka pre nadšencov. Či už ste v aute so svojou rodinou, priateľmi alebo len sami, rozšírená realita má za úlohu maximálne zvyšovať úroveň bezpečnosti na cestách.“

Real View Navigácia je k dispozícii pre všetkých používateľov s OS Android a iOS ako nákup v rámci aplikácie len za 9,99 EUR.

Podľa štúdie výskumného centra Pew za rok 2015 až 67 % používateľov smartfónov uviedlo, že počas jazdy aspoň občas používajú svoj telefón na navigáciu. 31 % používateľov dokonca uviedlo, že navigačné aplikácie používajú často.

Spoločnosti Sygic v súčasnosti patrí absolútne prvenstvo na trhu s navigáciami a ich GPS aplikáciu označila BBC za najúspešnejšiu aplikáciu na svete. „Filozofia spoločnosti Sygic je neustále prekračovať aktuálne hranice navigácie. Tešíme sa na ďalšie revolučné nástroje a funkcie, ktoré používateľom prinesieme neskôr v roku 2017.“