Ako a čím sa správne odlíčiť

Aj keď sa nelíčite, odličovať sa musíte. Make-up síce stierať nebudete, ale mnoho nečistôt na svojej pleti nazbierate cez celý deň z okolitého prostredia. Tieto nečistoty je potrebné z pleti doslova umyť, aby pleť mohla voľne dýchať a nezanášali sa jej póry. Preto aj v dňoch, kedy sa nelíčite, napríklad cez víkend, večerné odličovanie nezanedbávajte a pleť dôkladne vyčistite.

Pri od ličovaní netrápte svoju pleť agresívnymi kozmetickými prípravkami. Používajte kozmetiku vhodnú pre váš typ pleti a bez obsahu alkoholu, ktorý pleť nadmerne vysušuje a zbavuje lesku. Ak máte citlivú pokožku, dajte prednosť neparfémovaným prípravkom.

Tvár si jemne navlhčite alebo použite vatový tampón s odličovacím tonikom. Venujte pozornosť odličovacím tampónom, ktoré používate: menej kvalitné nedržia veľmi pohromade a zvlhčené sa počas odličovania ľahko rozpadnú. Výsledkom bude pleť zanesená vatovými chĺpkami, ktoré cez noc pôsobia rovnako škodlivo ako zvyšky líčidiel.

Trojica tamponov webNa kvalitné a jednoduché čistenie pleti vám dobre poslúžia tampóny s upraveným povrchom, ktorý zvyšuje odličovací účinok, prípadne aj s obšitým okrajom, aby sa nerozpadali.

Tretina opýtaných používateliek odličovacích tampónov sa v prieskume vyjadrila, že preferujú tampóny zo 100%-nej bavlny,“ vysvetlila Irena Malá z fy. HARTMANN-RICO. Výrobca je rešpektovanou značkou v oblasti zdravotnej starostlivosti a v nových odličovacích tampóch Hartmann garantuje použitie 100-percentnej bavlny používanej na dôležité zdravotné a hygienické pomôcky. Tampóny sú tak príjemne mäkké a dobre sajú.

 

Foto: Hartmann-Rico

 

 

 

iStock_000023667653Small

[highlight ]Najčastejšie chyby v odličovaní

  • Večer ste príliš unavená a odličovanie nechávate na ráno.
  • Celé odlíčenie zvládnete s jedným tampónom.
  • Používate nekvalitné tampóny.
  • Odličovanie vám pripadá zbytočné, pretože sa nelíčite.
  • K odlíčeniu vám stačí voda a mydlo.
  • Neodličujete krk, len tvár. [/highlight]