13-ročný David z Bratislavy majstrom sveta v karate

David Gavalec má iba 13 rokov, ale už bohaté skúsenosti zo svetových šampionátov.  Je 4-násobný majster sveta vo freestyle karate, ktoré tradičnému karate dáva príchuť šou. K dynamickým bojovým prvkom pridáva akrobaciu za doprovodu akčnej hudby.

A4_gavalec_karta_Nečudo, že niektorí freestylisti našli uplatnenie vo filmoch. Najznámejší a celosvetovo uznávaní sú bývalý vesmírny strážca Mike Chat a Taylor Launtner, vlkolak zo ságy Twilight. Raz k nim môže patriť aj žiak z bratislavskej základnej školy. Siedmak David Gavalec získal titul Majster sveta v karate v rokoch  2011, 2012, 2013 a 2014 a celkovo si zo svetových šampionátov  odniesol už  16 zlatých medailí.

 

Tohtoročné majstrovstvá sveta WTKA World Championship 2014 sa konali v Talianskej Carrare v dňoch 28.10.-2.11.2014. Zúčastnilo sa ich približne 5 000 pretekárov, 115 krajín z 5 kontinentov. David  úspešne reprezentoval Slovensko v piatich kategóriách a priviezol si 1 zlatú, 2 strieborné a 2 bronzové medaily.

 

 

David_9142
Majstrovstvá sveta 2014. Vľavo David s rodičmi.

Titul Majster sveta však zaväzuje do budúcnosti a David bude musieť trénovať stále viac aby obhájili svoje víťazstvá. Náročné to bude i pre rodičov, ktorí sú nielen fanúškami svojho syna ale súčasne aj masérmi, lekármi a sponzormi.

Za doterajšie športové úspechy bol tento rok David nominovaný medzi talentovanú mládež mesta a z rúk primátora Bratislavy Milana Ftáčnika prevzal  Čestné uznanie za úspešnú reprezentáciu hlavného mesta Slovenskej republiky.

COMMENTS

Comments are closed.