Trápia vás podráždené a unavené oči?

Nepriaznivé vplyvy počasia dokážu poriadne potrápiť očnú sliznicu, čo môže spôsobiť celkové nepohodlie spojené s videním. Suché, podráždené a unavené oči vnímajú nositelia kontaktných šoš

oviek podstatne intenzívnejšie, a tak hľadajú najefektívnejšie a najrýchlejšie riešenie pre ich úľavu. Patríte medzi nich aj vy a chcete mať svoje oči pod kontrolou?

V tom prípade je vhodné staviť na prípravok určený na zvlhčenie suchých očí. Rýchlu úľavu môžete dosiahnuť vďaka očným kvapkám Hyal-Drop® multi. Neobsahujú konzervačné látky a vaše oči aj s nasadenými kontaktnými šošovkami dokonale zvlhčia. Účinne tak zabránia vzniku pocitu tzv. „suchých očí“. Nepochybne oceníte aj moderné riešenie aplikácie kvapiek s pomocou patentovaného pumpičkového mechanizmu. Očné kvapky Hyal-Drop® multi obsahujú 2,4 mg/ml kyseliny hyalurónovej,  ktorá je súč-

-asťou každého tkaniva ľudského tela. Jej hlavnou úlohou v organizme je zvyšovanie lubrikácie pomocou naviazania molekúl vody. Kyselina hyalurónová je v súčasnosti pre svoje pozitívne účinky jednou z najintenzívnejšie skúmaných látok v medicíne. Použiteľnosť očných kvapiek Hyal-Drop® multi je 6 mesiacov po ich otvorení, balenie obsahuje 10 ml očného roztoku a vo vybraných lekárňach.

Zopár jednoduchých tipov na zmiernenie nepríjemných prejavov podráždených očí:

  • Dodržujte hygienu rúk, často si ich myte mydlom a vodou.
  • Obmedzte dotyky očí, nešúchajte si ich.
  • Pri dráždení mejkapom alebo očnými tieňmi je riešením hypoalergénna dekoratívna kozmetika, prípadne dočasné nepoužívanie akejkoľvek dekoratívnej kozmetiky.
  • Ak ste nositeľom kontaktných šošoviek, pristupujte zodpovedne k ich čisteniu a dezinfekcii. V prípade väčších ťažkostí s podráždením alebo začervenaním očí je vhodné zmeniť vaše aktuálne šošovky na jednodňové (jednorazové) kontaktné šošovky. Nikdy sa nedeľte o svoje kontaktné šošovky s niekým ďalším.
  • Do očí si aplikujte očné kvapky podľa potreby, aby ste eliminovali prejavy ich podráždenia.

Nezabúdajte na návštevu očného lekára

V prípade akýchkoľvek pretrvávajúcich problémov s očami je potrebné mať na pamäti, aby ste čo najskôr vyhľadať očného lekára – oftalmológa pre zistenie príčin vašich ťažkostí.