Rýchly úspech Hartmannu. Novinka v hojení rán už medzi 3 najlepšími na svete

U pacientov s chronickými ranami býva proces hojenia dlhodobý a preto je častou príčinou zhoršenia kvality života. Z tohto dôvodu je v medicíne veľkým pomocníkom krytie, ktoré podporuje rýchlejšie hojenie, ideálne už od začiatku procesu liečby.

Popredný svetový producent prostriedkov pre moderné hojenie rán Hartmann vyvinul krytie HydroClean plus, ktoré túto jar uviedol do praxe. Vďaka jedinečnému mechanizmu preplachovania a absorpcie pôsobí ako hydro-responzívne krytie rany a poskytuje optimálnu prípravu spodiny rany. Za inovatívny prístup k liečbe rán ho prestížny časopis Journal of Wound Care (JWC) a uznávaná svetová asociácia spoločností pre hojenie rán World Union of Wound Healing Societies (WUWHS) vybrali v rámci kategórie Najinovatívnejšie krytie rany ako jeden z troch najlepších produktov na svete. Stalo sa tak už na septembrovej konferencii WUWHS vo Florencii.

V rámci kategórie Najinovatívnejšie krytie rany hodnotila nezávislá porota nové technológie, ktoré v uplynulých štyroch rokoch predstavovali hnací motor na poli hojenia rán a znamenali zmenu pre kvalitu života pacientov. „Misiou spoločnosti HARTMANN je uľahčovať pacientom každodenný život a poskytovať lekárom jednoduchú a účinnú starostlivosť o rany. Toto ocenenie je potvrdením správnosti našej cesty, na ktorej sa snažíme neustále hľadať nové myšlienky a prístupy v oblasti hojenia rán. Vďaka tomu sme boli schopní prísť s dokonalým riešením pre pacientov,“ vysvetľuje Peter Schuck, viceprezident pre globálny predaj a marketing skupiny HARTMANN.

 

Čistí ranu, odstraňuje nekrotické tkanivo, absorbuje prebytočnú tekutinu a zároveň hydratuje spodinu rany.

Nadmerné osídlenie baktériami, nekrotické tkanivo a fibrínový povlak zhoršujú hojenie rany. Patentované krytie HydroClean plus využíva unikátnu kombináciu výplachu a absorpcie, ktorá vytvára ideálne vlhkú spodinu rany a podporuje autolytické odstránenie nečistôt a odumretého tkaniva. Táto kombinácia dokáže znížiť aktivitu matrix-metaloproteáz (MMP), ktoré sa považujú za jednu z kľúčových príčin pomalého hojenia u chronických rán, až o 87%. Jadro hydro-responzívneho krytia obsahuje Ringerov roztok, ktorý neustále vyplachuje ranu a udržuje oblasť pôsobenia vo vlhku až po dobu troch dní. Toto patentované krytie uľahčuje autolytické čistenie rany bez použitia bolestivých mechanických metód. Krytie obsahuje aj antiseptický polyhexanid (polyhexamethylen biguanid, PHMB), ktorý v rane pôsobí antimikrobiálne.

 

Pre väčšinu akútnych i chronických rán.

Jedným z aspektov dôležitý nielen pre zdravotníckych odborníkov, ale predovšetkým pre samotných pacientov, je ľahká manipulácia. Krytie HydroClean plus je vybavené silikónovými prúžkami, ktoré zabraňujú priľnutiu krytia na ranu a tým predchádzajú bolesti pri jeho výmene a znižujú stresový faktor ošetrenia na minimum. Krytie HydroClean plus navyše udržuje v rane vlhké prostredie, ktoré je pre optimálne hojenie úplne zásadné.

Kedykoľvek utrpíme poranenia kože, naše telo sa bude snažiť udržiavať ranu dostatočne vlhkú. Veľký počet štúdií skúmalo využitie Hydroterapie a zistili, že môže podporovať proces hojenia. Je zásadné, aby krytie absorbovalo prebytočný exsudát a zároveň udržovalo vlhké prostredie v rane,“ vysvetľuje profesorka Karen Ouseyová, riaditeľka Ústavu pre integritu kože a prevenciu infekcií pri lekárskej fakulte Univerzity v Huddersfuielde, a dodáva: „Krytie HydroClean plus má schopnosť včas a účinne čistiť ranu a zároveň v nej udržiavať vlhké prostredie. Tým zaisťuje čistú spodinu rany. Ak vezmeme do úvahy, že tento výrobok bol uvedený na britský trh len v marci 2016, získanie takéhoto ocenenia je preň veľká pocta.

Krytie HydroClean plus je prvým z dvoch krokov Hydroterapie od spoločnosti HARTMANN. V druhej fáze nasleduje proces epitelizácie (t.j. uzatvorenie rany), ktorý podporuje produkt HydroTac. Viac informácií o hydroterapii a produktoch nájdete na adrese http://hydrotherapy.info