Fusilli s pestom z medvedieho cesnaku

Cesnak medvedí je doslova zázrak. Nielen, že obsahuje množstvo vitamínu C, ale zároveň pôsobí protizápalovo, antibakteriálne a má silné protiplesňové účinky. Radí sa k účinným antioxidantom. Čistí telo a pečeň, ničí parazity, zlepšuje činnosť dýchacieho ústrojenstva a pomáha pri reume. Slnečnicové semienka majú upokojujúce a antistresové účinky. Špenát obsahuje vitamíny A, B, C, E, K a množstvo minerálnych látok. Naši predkovia ho hojne využívali v kuchyni a pri liečbe mnohých ochorení. Medvediemu cesnaku sa darí najmä v listnatých a lužných lesoch s dostatkom vlhkosti a úrodnej pôdy.

Obvykle začína rásť skoro na jar, v niektorých prípadoch už začiatkom marca. Nájsť medvedí cesnak v lese nie je vôbec zložité, väčšinou sa vyskytuje húfne a pokrýva veľké plochy pripomínajúce zelené koberce. Prezradí ho aj jeho typická cesnaková vôňa, ktorá sa rozlieva celým lesom. Pri zbere cesnaku si treba dať pozor, aby ste si ho nepomýlili s jedovatou konvalinkou.

Všetky tieto prospešné látky môžete telu dopriať pomocou tohto super jednoduchého receptu. Pripravili sme pre vás naše fusillis pestom zo špenátu, medvedieho cesnaku a slnečnicových semienok.

Tieto úžasné cestoviny obsahujú až 60 % bielkovín, preto sú vhodné počas proteínovej diéty, ale  aj ako doplnok bežnej zdravej stravy pre ľahšie udržanie váhy.

Čo potrebujete:

  • 30 g čerstvého medvedieho cesnaku
  • 15 g čerstvých lístkov bazalky
  • 20 g baby špenátu
  • 2 lyžice panenského olivového oleja.
  • 20 g strúhaného parmezánu
  • 1 lyžica slnečnicových semienok  (od tretej fázy)
  • trošku soli
  • Prodietix fusilli

Ako na to:

Najskôr si podľa návodu na obale pripravte cestoviny fusilli. Obsah vrecúška vysypte do 1 litra vriacej osolenej vody. Varte 20 minút, kým cestoviny zmäknú, potom zlejte zbytočnú vodu zlejte. Všetky ostatné ingrediencie rozmixujte tyčovým mixérom. Dávajte pozor pri prilievaní oleja, ten dávkujte do mixéra postupne. Na jednu porciu by mali stačiť dve až tri lyžice pesta. Rozmixovanou zmesou polejte cestoviny a dozdobte semienkami a hoblinkami parmezánu.

Dobrú chuť.

Posted in TOP