Ideálna farba na všetky príležitosti a pre každý vek

Kombinácia modrej s bielou a červenou je absolútne univerzálna. Rovnako ako kardigány. Svojim množstvom odtieňov pristane každej pleti a dá sa kombinovať s ktoroukoľvek inou farbou. Hodí sa ženám aj mužom v každom veku. Nechajte sa inšpirovať!

Modrá je symbolom bohatstva, komunikácie, inteligencie a odpočinku, pokoja. Podnecuje koncentráciu, rozumovú aktivitu, pritom pôsobí relaxačne a má priaznivý vplyv na spánok. Na niektorých ľudí však môže pôsobiť unavujúco.

Modrá spodná bielizeň? A prečo nie!? Zdroj: Tchibo

Modrá farba pôsobí dojmom ľahkosti, bezpečnosti, vzbudzuje v nás pocit sviežosti, slobody a pritom istoty. Dokáže nás upokojiť, nastoliť vnútornú a vonkajšiu harmóniu, svetlé odtiene modrej zas rozveseľujú dušu a prinášajú bezstarostné predstavy.Zavinovacie bodkované šaty zvýraznia vašu ženskosť, či už máte veľkosť 36 alebo 50. Zdroj: Tchibo

Vedeli ste, že..?
Modrá farba tu nebola odnepamäti. Jediný staroveký národ, ktorý mal pre ňu pomenovanie, boli Egypťania. Dokonca ani v starovekom Grécku, kolíske kultúry, nemali pomenovanie pre farbu nebies a mora.

Námornícka, kráľovská, parížska, azúrová, indigová, aquamarínová, ultramarínová, nevädzová, polnočná, modrosivá, pastelová… Množstvo odtieňov modrej prináša nespočetné možnosti kombinácie s ďalšími farbami.


Praktická prešívaná bunda s ekologickou impregnáciou evoPel a chino nohavice sú ako stvorené na prechádzky do mesta: Zdroj: Tchibo

V kontraste s pastelovými tónmi pôsobí živo a energicky, ako stvorená na jarné dni. Vyzerá luxusne bez akéhokoľvek nádychu gýčovosti, je elegantná a konzervatívna, pritom výborne vyzerá aj na športových kúskoch a nestráca na sexepíle.Sveter s rebrovaným úpletom s prírodným vláknom zdôrazní vašu postavu. Zdroj: Tchibo

Oblečení v modrej, najmä v jej tmavých odtieňoch, budete pôsobiť seriózne, sofistikovane, spoľahlivo a dôveryhodne. Preto je to najlepšia farba na dôležité pracovné stretnutia, pohovory a do akéhokoľvek formálneho prostredia, ako sú napríklad banky.

Vrkočový vzor je rovnako nadčasový, ako modrá farba. Zdroj: Tchibo

Pozor však na najchladnejšie odtiene tejto studenej farby, v ktorých môžete vzbudzovať dojem utiahnutosti a pasivity. Svetlomodré šaty preto vždy kombinujte s tmavšími odtieňmi modrej alebo s inými farbami.Midišaty využijete na piknik aj do kina, dokonca sa v nich aj pohodlne cestuje. Zdroj: Tchibo

Starším ročníkom dodáva modrá šmrnc a mladistvosť. V spojení s vodorovnými pruhmi nič omladzujúcejšie nenájdete.Tchibo dbá na udržateľnosť a preto pri väčšine svojho oblečenia využíva biobavlnu z udržateľného hospodárstva či prírodné vlákna. Tak ako aj pri tomto outfite. Zdroj: Tchibo.

Na modrú stavilo aj Tchibo a preto ju pravidelne zaraďuje do svojich kolekcií. Inšpirujte sa na www.tchibo.sk!

Zdroj foto: Tchibo