Štyri rady k zariaďovaniu detskej izby 

Keď príde na zariaďovanie detskej izby, každý rodič chce pre svoje dieťa vytvoriť tú najúžasnejšiu izbu. Popritom vymýšľaní dizajnovo krásnej a hravej izby však netreba zabúdať ani ďalšie dva dôležité faktory, funkčnosť a bezpečnosť. Začína sa vám to zdať zložité? Nebojte sa, máme pre vás niekoľko rád.

Berte do úvahy záujmy vášho dieťaťa aj váš rozpočet

V prípade, že zariaďujete detskú izbu pre deti, u ktorých sa už prejavujú ich vlastné záujmy, rozhodne urobíte dobre ak ich do procesu zariaďovania zapojíte. Dievčatká ocenia napríklad krásne domčeky pre bábiky a chlapci niečo s tematikou ich obľúbených superhrdinov. To samozrejme nie sú jediné možnosti, takže sa kľudne opýtajte vašich ratolestí.

Prispôsobiť detskú izbu predstavám jej budúceho malého obyvateľa je dôležité, ale ešte dôležitejšie je prispôsobiť ju svojmu rozpočtu. Keď vás rozpočet obmedzuje, prvoradá musí byť už spomínaná funkčnosť a bezpečnosť. Nemusíte sa však báť, že s obmedzenejším rozpočtom nedokážete vytvoriť izbu, ktorá vaše dieťa skutočne očarí, práve naopak, ponuka na trhu je tak široká, že sa vám to určite podarí aj bez toho, aby ste na zariadenie detskej izby minuli príliš veľa.

Myslite na bezpečnosť a nezabudnite na úložný priestov 

Už viackrát sme spomenuli bezpečnosť detskej izby, tak by bolo na mieste si k nej povedať niečo viac. Zaoblené hrany, kvalitné nábytkové kovanie, či úchytky, pri ktorých nehrozí deťom úraz. Aj to vplýva na bezpečnosť detskej izby.

V neposlednom rade bude v detskej izbe potrebný dostatok úložného priestoru. Najskôr hlavne na hračky, neskôr na knihy a školské, či športové potreby. A samozrejme oblečenie, ktoré bude rokmi zaberať viac a viac miesta. Myslite na to napríklad aj pri výbere postele, ktorá môže taktiež poskytovať praktický úložný priestor. Praktické sú aj rôzne úložné boxy, s ktorými môžete vytvoriť dodatočný úložný priestor.

 

Zdroj obrázka:

Autor: mmphotographie.de / Shutterstock.com