Ktoré akumulátorové náradie by nemalo chýbať vo vašej dielni?

Či už ste „hobby“ domáci majster, alebo profesionál, potrebujete na prácu správne vybavenie v podobe spoľahlivého náradia, ktoré dokáže urobiť to, čo potrebujete. A ak sa s takýmto náradím bude aj komfortne pracovať, je to len a len plus.

Píla a brúska

Áno, na komfort pri majstrovaní nemusia mať vplyv len pohodlné montérky, ale aj používané náradie. A v tejto oblasti je zhmotnením komfortu praktické akumulátorové náradie. Ktoré by vám rozhodne nemalo chýbať?

Začneme akumulátorovými pílami. Keďže s pílami sa často pracuje v exteriéri, práve pri práci s nimi sa často stávalo, že potreba elektrickej zásuvky bola obmedzujúca. Takýto problém však už nehrozí a to bez ohľadu na to, či potrebujete priamočiaru, chvostovú, alebo inú pílu.

Rovnako široká je aj ponuka akumulátorových brúsok. Vibračnú, uhlovú a inú brúsku môžete mať aj v akumulátorovom prevedení, ktoré vás nebude obmedzovať potrebou ťahať kábel (a často aj predlžovačku) k najbližšej elektrickej zásuvke.

Vŕtačka, rázový uťahovák a vŕtacie kladivo

Vynechať však nemôžeme náradie, ktoré je takpovediac „pevnou“ súčasťou každej dielne. Samozrejme, na mysli máme akumulátorovú vŕtačku. S najväčšou pravdepodobnosťou to bude práve aku vŕtačka, ktorá sa stane najpoužívanejším náradím vo vašej dielni. Pri jej kúpe však treba dôkladne zvážiť parametre podľa vašich požiadaviek, pretože by sa ľahko z najpoužívanejšieho náradia mohlo stáť jedno vôbec nevyužívané. Ale to v podstate platí aj pri ostatných spomenutých kusoch akumulátorového náradia.

Akumulátorovým vŕtačkám však zdatne sekundujú akumulátorové rázové uťahováky. Rázový uťahovák taktiež využijete v mnohých situáciách a preto by vo vašej dielni nemal chýbať po boku aku vŕtačky.

A čo robiť v situáciách, keď akumulátorová vŕtačka nestačí? V takom prípade potrebujete aku vŕtacie kladivo. Tie sú určené aj na rezanie do tvrdých povrchov ako betón, kameň, ale aj drevo a keramika.

 

Zdroj obrázka:
Autor: sirastock / Shutterstock.com
Posted in TOP