Kompatibilné tonery do tlačiarní sú dobrý spôsob, ako vo firme ušetriť

Nákup tonerov do tlačiarní je jednou z pravidelných investícií v každej firme, v ktorej sa používajú tlačiarne. To, že ide o pravidelnú investíciu je dôvodom, prečo nezaškodí vedieť ako pri nákupe tonerov ušetriť.

 Ak chcete výrazne znížiť náklady na nákup tonerov, nestačí len hľadať lacnejšieho predajcu

Áno, nové tonery nie sú taká investícia ako napríklad nákup stavebných pneumatík 12-16,5, ale tonery je potrebné kupovať častejšie. Takže každá ušetrená čiastka za ich nákup sa v dlhodobejšom horizonte prejaví celkom výrazne.

Ako teda pri nákupe tonerov ušetriť? Porovnať si ceny jednotlivých predajcov? Áno, je šanca, že nejaké rozdiely v tomto prípade budú, ale nebudú to výrazné čiastky. Oveľa viac môžete ušetriť ak namiesto originálnych tonerov od výrobcu tlačiarne kúpite takzvané kompatibilné tonery.

Aké sú kompatibilné tonery?

Ide o tonery, ktoré sú určené pre dané typy tlačiarní, ale nevyrába ich priamo výrobca týchto tlačiarní. Namiesto toho ich vyrábajú rôzni iní výrobcovia. Cenový rozdiel býva často naozaj zásadný, čo sa prejaví o to viac ak ide o nákup tonerov pre celú firmu.

Vybrať si pritom vhodné kompatibilné tonery je rovnako jednoduché ako keby si kupujete originálne tonery HP, či inej značky. Typové označenie totižto zdieľajú práve s originálnymi tonermi a tak pokiaľ viete, aké tonery treba kúpiť, nemusíte opätovne hľadať tie správne.

Už sme spomenuli výhodnú cenu kompatibilných tonerov a tak sa zrejme natíska otázka ako je to pri nich s kvalitou tlače? Toto je jediná nevýhoda kúpy kompatibilných tonerov. Pri originálnych máte kvalitu zaručenú a niežeby boli kompatibilné tonery všeobecne horšie, ale treba si dávať pozor na výber konkrétneho výrobcu. Niektorí naozaj ponúkajú tonery, ktoré sa kvalitou môžu porovnávať s originálnymi, ale neplatí to o všetkých.

 

Zdroj obrázka:
Autor: Proxima Studio / Shutterstock.com