Jedinečné zariadenie, ktoré kombinuje video s radarom

Spoločnosť Axis Communications predstavuje unikátne zariadenie, ktoré vzniklo spojením dvoch technológií: kamery s funkciou klasifikácie objektov (využívajúcej umelú inteligenciu založenú na hlbokom učení) a radare, ktorý detekuje presnú polohu a rýchlosť objektov. Nové kombinované zariadenie tak zabezpečí presnú detekciu v režime 24/7, ochranu širokej oblasti pred vniknutím, o stupeň inteligentnejší monitoring a zároveň forenznú kvalitu videa. 

Nové zariadenie AXIS Q1656-DLE dokáže na diaľku presne detekovať objekty (osoby aj vozidlá) s veľmi nízkou mierou falošných poplachov a bez ohľadu na fyzickú viditeľnosť. Narušiteľa vie vizualizovať v aplikáciách s určením ich presnej polohy, zmerať vzdialenosti a doplniť informácie o rýchlosti pohybujúcich sa objektov. Kamera je vybavená diaľkovým zoomom, zaostrovaním a tiež podporou PoE a redundantného jednosmerného napájania pre flexibilnú inštaláciu a údržbu. Radar je možné použiť aj samostatne a prepojiť ho so samostatnou PTZ kamerou pre vizuálnu verifikáciu. Vzhľadom na to, že radar „vidí“ aj v úplnej tme, je možné nastaviť ho tak, aby spúšťal aktiváciu reflektorov, infračervených alebo fasádnych svetiel iba v prípade pozitívnej detekcie narušenia, čím sa šetria energetické náklady.

AXIS Q1656-DLE disponuje najnovším systémom na čipe (SoC) spoločnosti Axis s podporou pokročilých funkcií a výkonných aplikácií založených na hlbokom učení v koncovom zariadení. Vďaka tomu je možné nastaviť udalosti spúšťané podozrivým správaním aj na základe klasifikácie a rýchlosti objektov, napríklad keď sa v zábere objavia bežiaci ľudia alebo pomaly idúce autá.

Nové zariadenie AXIS Q1656-DLE bude dostupné prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis v decembri 2022.