HRAtislava je späť! Tento raz ešte vo väčšom, vo VIVO!

Najväčší a najkrajší sviatok spoločenských hier – HRAtislava – mení svoje tradičné miesto aj čas. Po dvoch covidových rokoch HRAtislavskej prestávky sa tisícka hier zo všetkých kútov sveta presťahuje z bratislavského výstaviska do nákupného centra VIVO! Bratislava, kde sa predstavia ešte vo väčšom. Nákupné centrum sa tak prvý novembrový víkend premení na obrovskú žiarivú herňu, v ktorej si prídu na svoje malí i veľkí.

Cez víkend 5. a 6. novembra 2022 si na nákupy zoberte aj svojich blízkych, kamarátov, rodinu, skrátka všetkých spoluhráčov, s ktorými si chcete zahrať spoločenské hry od výmyslu sveta vo veľkom hracom VIVO! úli. Špecializované priestory budú pripravené pre najmenších hráčov v HRYzbičke, na svoje si prídu aj nadšenci Pokémonov či fanúšikovia magického sveta Harryho Pottera. Pre tých, ktorí radi trápia svoje mozgy, budú pripravené hlavolamy a pre milovníkov akcie zasa magnetické futbaly Weykick. Nebudú chýbať ani svetové novinky, osvedčené klasiky či „slovenská ulička“ pre hry z našich končín.

Nepoznáte pravidlá hry? Nevadí

O to, aby ste si z každej hry odniesli hlavne dobrú náladu, napätie, dobrodružstvo, ale aj pocit víťazstva, sa budú starať pomocníci, ktorí vám radi poradia s výberom vhodnej hry, vysvetlia herné pravidlá a dokonca vám aj ukážu, ako sa jednotlivé hry hrajú. Hrania chtiví návštevníci si tak budú môcť užiť hranie do sýtosti.

Neodídete naprázdno

Ak prídete prvý novembrový víkend na festival hier do nákupného centra VIVO! Bratislava, môžete si zážitok z hry preniesť aj domov. Neoddeliteľnou súčasťou najväčšieho festivalu hier je tradičná veľká súťaž o hry, do ktorej sa môžete zapojiť jednoducho. Stačí sa zabaviť a vyskúšať si zahrať niektoré z hier. Svoje zastúpenie budú mať nielen slovenskí autori hier a ich prototypov, ale aj mnohí zahraniční vydavatelia.

Hrajte sa celý víkend za symbolickú cenu

Príďte sa zahrať v sobotu aj v nedeľu. Herné zóny budú otvorené od 10.00 hod a zatvoria o 19.00 hod. V sobotu budú navyše vyhradené miesta, kde sa herní vytrvalci môžu hrať až do 21.00 hod. Vstupné je 2 eurá pre malého hráča (4 až 9 rokov) a 3 eurá pre veľkého hráča (od 10 rokov). Vstupenky zakúpené vopred online vás budú čakať prichystané priamo na mieste akcie.