Pracovné porady v tej najvyššej kvalite, z domova aj z kancelárie

Práca na home office je v posledných rokoch bežnejšia ako kedykoľvek predtým. Trendom začala byť najmä v zahraničných firmách a startupoch, významnosť práce z domu však potvrdila predovšetkým pandémia. Množstvo firiem v tomto trende pokračuje a na prácu z domu si zvykli aj zamestnanci, ktorí ju čoraz častejšie vyžadujú ako súčasť firemných benefitov. Aby bola rovnako efektívna ako v kancelárii, je potrebné aj kvalitné vybavenie. Čo by rozhodne nemalo chýbať doma a v kancelárii, aby sa všetci účastníci online stretnutí na rôznych miestach mohli spojiť a na akých hi-tech pomocníkov by nemali zabúdať zamestnávatelia, pokiaľ chcú mať pracovné offline i online porady na tej najvyššej úrovni?

Webkamera so špičkovým vybavením

Online porady a stretnutia sú časom, počas ktorého je možné vyriešiť veľa dôležitej agendy s klientmi i kolegami a sú podstatnou súčasťou práce. Je kľúčové mať kvalitné pripojenie, dobrý zvuk a
v mnohých prípadoch aj ostrý obraz. S tým vám pomôže webová kamera Logitech Brio, ktorá je vybavená modernými technológiami a funguje v rozlíšení 4K Ultra HD. Špičková technika zaručí, že budete pôsobiť profesionálne za všetkých svetelných podmienok, a to aj keď bude zamračené alebo sa budete nachádzať na priamom slnku.

Okrem najkvalitnejšej technológie sa kamera pýši aj troma zornými poľami, z ktorých si vyberiete dokonalý záber na vás či vašu prácu. V možnostiach sa ponúka predvoľba 65° diagonálne, ktorá je ideálna, ak chcete byť v zábere predovšetkým vy. Druhým uhlom je 78° diagonálne, kedy budete v strede obrazu vy, kamera však zaberie aj väčšiu časť vášho okolia. Posledným, a zároveň najširším variantom, je 90°, kedy je možné ukázať aj prezentačnú plochu na kamere. Webová kamera Logitech Brio sa predáva za 180 EUR.

Na konferenčné hovory ľahko a rýchlo

Všetko na jeden dotyk. Tak by sa dal zhrnúť prístroj Logitech Tap IP, ktorý vám umožní sa jednoduchým spôsobom pripojiť na videokonferenciu. Zaisťuje ľahké zdieľanie obsahu a bezproblémové ovládanie konferencií pre všetky miestnosti. Ďalšou jeho výhodou je elegantný vzhľad, ktorý zapadne do každého interiéru. Prístroj Logitech Tap IP disponuje dotykovým displejom s veľkosťou 10,1”, snímačom pohybu a celý je vystavaný v uhle 14°. Vďaka tomu sa veľmi pohodlne používa na stole, pripevniť ho však môžete takmer kamkoľvek, napríklad aj na stenu. Samotná inštalácia je veľmi rýchla a je možné ju vykonať pomocou jedného kábla. Logitech Tap IP si môžete kúpiť za 830 EUR.

Najkvalitnejšie snímanie konferenčnej miestnosti

Pokiaľ sa chystáte na dôležitú online schôdzku do kancelárie, kvalitné vybavenie oceníte aj tam. Pre malé a stredné miestnosti je ideálny Rally Bar mini – panel, ktorý dokáže v skvelej kvalite prenášať a zaberať schôdzku. Produkt disponuje systémom dvoch kamier a technológiou automatického zameriavania RightSight 2, vďaka ktorým sa aj vzdialení účastníci bez problémov zúčastnia konverzácie. Pri veľkých schôdzkach je možné zvoliť, či preferujete záber na všetkých účastníkov, alebo chcete len zvýrazniť aktuálneho rečníka, vybrať si ale môžete aj kombináciu oboch. Kamera je opatrená optickým zoomom a inteligentným hľadáčikom, obraz tak dosahuje až filmových kvalít. Toho najlepšieho vybavenia sa dočkal aj zvuk. Prístroj dokáže automaticky vyrovnať znené a jemné hlasy, zároveň potlačí nechcený okolitý hluk. V základnej zostave dokáže Rally Bar mini obsiahnuť všetkých účastníkov až na vzdialenosť 7 metrov, pridaním externých mikrofónov tento rádius výrazne navýšite. Ak potrebujete vybaviť skôr väčšiu konferenčnú miestnosť, ponúka sa Rally Bar navrhnutý pre stredné až väčšie miestnosti. Menšia verzia, Rally Bar mini, je k dispozícii za 3 154 EUR, pomocník do veľkých priestorov za 4 253 EUR.

Plánovanie schôdzok bez akýchkoľvek problémov

Ideálny priestor je pre dôležitú schôdzku úplne kľúčový. Všetko uľahčí panel Tap Scheduler, účelový plánovací panel pre konferenčné miestnosti. Vďaka nemu sa ľahko dozviete podrobnosti o porade alebo konferencii, prípadne vám pomôže zarezervovať miestnosť na budúcu schôdzku. V prípade niekoľkých konferenčných miestností panel ľahko rozlíši, ktorá zasadačka je práve voľná, a vy tak len sledujete zelené svetlo podľa voľného priestoru, kde môže schôdzka prebehnúť. Panel Logitech Tap Scheduler bol navrhnutý tak, aby bol ľahko využiteľný a ovládateľný, pritom nenápadný a nenarušoval akýkoľvek priestor. Zakúpiť si ho môžete za 830 EUR.