Pizza počas diéty? Áno, ale cuketová…!

Nie pri každej dobrôtke, maškrte, chipsoch, nebodaj pri dobrej, voňavučkej pizzi si musíte strážiť svoje kilá. Cuketová pizza je zdravá, chutná, rýchlo pripravená a potrebuje na ňu len minimum surovín. Táto stále obľúbenejšia letná zelenina aktuálne láme rekordy popularity. Presvedčíme vás, prečo ju zaradiť do jedálnička a že sa dá pripraviť na množstvo spôsobov. Môžete ju pridať do muffinov či buchiet, alebo si ju dopriať na raňajky, kde perfektne doplní praženicu.

Cuketa je vynikajúci pomocník pri detoxikácii organizmu, dokonca pri chudnutí. Obsahuje množstvo vitamínu A, minerálnych látok, a čo je v tomto smere najdôležitejšie, minimum sacharidov. Je preto vynikajúcou voľbou nielen počas keto diéty, ale aj pri nízkosacharidovom stravovaní. Zaujímavé je, že šupky cukiet obsahujú karotén a horčík, ktoré prispievajú k správnej funkcii našich buniek. Ak zaradíte cuketu do jedálnička, výrazne tým zlepšíte peristaltiku čriev. Je výborná pri zápche, črevnej ochabnutosti a vplýva aj na sliznicu čriev.

My máme odskúšanú fantastickú cuketovú pizzu, ktorú jednoducho musíte vyskúšať. Nie je to nič zložité. Verte, že výsledok stojí za to! Stačí vymeniť cesto za plátky cukety a zdravšia verzia talianskej pochúťky je na svete.

Ingrediencie:

1 ks          cuketa

1 bal       mozarella

1 bal       šunka (pozor na množstvo soli)

1               nízkokalorický kečup KetoMix

Postup: cuketu umyte, nakrájajte na širšie plátky. Poukladajte na plech s papierom na pečenie a každý plátok natrite nízkokalorickým kečupom KetoMix. Navrch pridajte šunku a posypte mozzarelou. Dajte zapiecť do rúry pri teplote 180°C, kým syr nezozlatne.

Odporúčanie: nízkokalorický kečup KetoMix je vhodný už od 1. fázy ketónovej diéty KetoMix. Je bez cukru, tuku, lepku či laktózy. Slúži na dochucovanie šalátov, zeleniny či ako dip na namáčanie. Nízkokalorický kečup KetoMix je vhodný aj pre vegánov.