Diskrétne a smart

Spoločnosť Axis Communications predstavuje tri nové cenovo výhodné mini kopulovité IP kamery, ktoré ponúkajú skvelú kvalitu obrazu aj v náročných svetelných podmienkach. Nové kamery majú kompaktný a diskrétny dizajn, podporujú aj pokročilú video analytiku založenú na hlbokom učení priamo v koncovom zariadení.

Nové kamery AXIS M3085-V, AXIS M3086-V a pripravovaná AXIS M3088-V (bude dostupná neskôr v tomto roku) poskytujú výbornú kvalitu obrazu v rozlíšení 2 MPx, 4 MPx a 8 MPx.
Vďaka technológii širokého dynamického rozsahu (s pokročilou Axis Forensic WDR) garantujú jasný obraz súčastne v tmavých i svetlých častiach scény. Modely M3085-V a M3086-V obsahujú navyše aj technológie Axis Lightfinder pre ostrý, a hlavne farebný obraz aj pri veľmi slabom (až nulovom) osvetlení. Tieto kompaktné minikamery majú podporu inteligentnej video analýzy založené na hlbokom učení priamo v koncovom zariadení. To znamená, že poskytujú cenné metadáta, s ktorých využitím možno ľahko, rýchlo a efektívne vyhľadávať forenzné detaily v živom alebo nahranom videu alebo zabezpečiť iné pokročilé video analytické úlohy.

Predinštalovaná aplikácia AXIS Object Analytics dokáže vďaka umelej inteligencii rozoznávať ľudí a rôzne typy vozidiel (motorky, osobné, nákladné…), takže je možné zamerať sa na konkrétne objekty záujmu a prispôsobiť všetko potrebám v mieste inštalácie. Vďaka podpore protokolu ACAP je navyše možné systém obohatiť aj o ďalšie inteligentné aplikácie šité na mieru priamo klientom. Tieto nákladovo efektívne produkty ponúkajú širokú škálu montážneho príslušenstva pre flexibilnú a diskrétnu inštaláciu. Ich súčasťou je tiež Axis Zipstream s kodekmi H.264/H.265 na zníženie nárokov na šírku pásma a úložiska. Navyše lokálne úložisko umožňuje nahrávať video aj priamo na vstavanú pamäťovú kartu.

Štandardná výbava kamier Axis zahŕňa funkcie kybernetickej bezpečnosti, ktoré pomáhajú zabrániť neoprávnenému prístupu a chránia systém ako celok. Ochranu ID zariadenia Axis a zjednodušenie procesu sieťovej autorizácie zariadenia Axis zabezpečuje funkcia Axis Edge Vault. Súčasťou sú aj podpísaný firmware a zabezpečené spúšťanie, ktoré garantujú iba inštaláciu oficiálneho autorizovaného firmware.

Medzi kľúčové vlastnosti nových IP kamier AXIS M3085-V, M3086-V a M3088-V patria:

  • skvelá kvalita obrazu až do 8 MPx;
  • kompaktný a vysoko diskrétny dizajn;
  • WDR pre náročné svetelné podmienky;
  • podpora analytiky s hlbokým učením;
  • vstavané funkcie kybernetickej bezpečnosti.

Nové kamery radu AXIS budú na Slovensku a v Českej republike k dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis. Kamera AXIS M3088-V bude dostupná neskôr v tomto roku.