Strhujúco úprimný príbeh o priateľstve a hľadaní šťastia – Jedna dobrá vec

V živote nie je nič isté. Vo chvíli, keď si myslíte, že ste všetko pochopili, stane sa niečo, čo zmení sled ďalších udalostí… Keď sa vám život rozsype pod rukami, stačí jedna dobrá vec, ktorá dokáže zmeniť váš život tak, aby bol znesiteľnejším. Tento román je o priateľstve, hľadaní šťastia a o prežívaní prítomného okamihu. Strhujúco úprimný príbeh plný humoru a postáv, do ktorých sa možno ľahko vcítiť.

Život je ako horská dráha. Už keď ste na vrchole môže vás nepríjemne prekvapiť strmý pád. Liv Brooksová po rozvode impulzívne vymení svoj londýnsky mestský život za hornatý Yorkshire. Chce začať odznova. No to nie je vždy jednoduché. Z miestneho útulku sa rozhodne adoptovať psíka Harryho, aby jej nebolo tak smutno. Každý deň sa spolu prechádzajú po okolí, aby Liv lepšie spoznala svoj nový domov, a postupne zisťuje, že nie je jediná, ktorej by prospel nový štart. Spoznáva staršieho osamelého pána Valentína, mladého bojazlivého chlapca Stenleyho a Mayu, tínedžerku, ktorá je nahnevaná na celý svet. A veci sa pomaly začínajú meniť. Jedna dobrá vec je srdcervúci román o priateľstve a hľadaní vlastného šťastia v živote. Ak sa všetko vo vašom živote rozpadá, potrebujete len jednu dobrú vec, ktorá vám pomôže ho dať znovu dokopy.

Alexandra Potter je britská autorka, ktorá píše predovšetkým romantické komédie. Narodila sa v Bradforde, študovala na Liverpoolskej univerzite anglickú literatúru. Než začala s kariérou spisovateľky, pracovala ako redaktorka časopisov pre ženy, napr. pre austrálsku verziu Vogue alebo Cleo. Jej vtipné romantické príbehy miestami pripomínajú romány Betty MacDonaldovej, príhody Bridget Jonesovej alebo Sophie Kinsellovej. Má množstvo verných čitateliek po celom svete – od USA a Veľkej Británie až po Rusko, Poľsko, Indonéziu aj Slovensko.

Slovenský preklad Bronislava Duhanová.

Román  JEDNA DOBRÁ VECvychádza na 350 stranách. Odporúčaná maloobchodná cena 16,90  €.