Zámerne nezadaní – Byť sám neznamená byť osamelý

Upozornenie: Táto kniha nie je anti-vzťahová. Táto kniha propaguje vzťah k sebe samému. Úspešný terapeut John Kim  prichádza s ďalšou úprimnou knihou o (medzi)ľudských vzťahoch, kde bez servítky rozpráva svoje postrehy a poznatky o živote, ktoré si môžete počas čítania vychutnať s vybraným playlistom.

Ako žiť spokojne sám so sebou? Ako sa vyrovnať so zlyhanými vzťahmi? Ako sa dostať späť na svoju stratenú vlnovú dĺžku? Nielen na tieto otázky prináša odpovede John Kim, životný kouč, ktorý na základe vlastných životných skúseností (a skúseností svojich klientov) ilustruje osobnostný prerod z človeka s nezdravo spracovanou minulosťou a nízkym sebavedomím na človeka vedomého si vlastnej hodnoty. V knihe opisuje dôvod, prečo je lepšie byť najprv sám a až potom vo vzťahu. Vysvetľuje, že len zdravý a vyrovnaný človek, ktorý už našiel cestu k sebe, je schopný mať vzťah s niekým iným a že každé partnerstvo narýchlo uzatvorené len preto, aby človek nebol sám, je automaticky odsúdené na zánik. Byť sám neznamená byť osamelý. Kim hovorí, že naučiť sa byť sám so sebou je jedna z najťažších vecí v živote, ale prináša vytúžené ovocie – funkčné a kvalitné vzťahy. Venovať sa sami sebe a svojmu rozvoju by sme nemali len keď prechádzame životnou krízou, alebo sme už vyhorení….vzťah so samým sebou je alfa a omega úplne všetkého a mali by sme sa o neho starať celý život. A ak treba…byť aj chvíľu sám a zistiť, kto vlastne sme.

Vydajte sa spolu s autorom na trojdielnu cestu za nájdením svojho šťastia vo vzťahu so samým sebou, ktoré je potom šikovným odrazovým mostíkom aj k zdravším a plnohodnotnejším vzťahom s ďalšími ľuďmi.

Slovenský preklad Broňa Duhanová. 

Titul  ZÁMERNE NEZADANÍ vychádza na 344 stranách. Odporúčaná maloobchodná cena 14,90 €.