Tretia časť úspešnej škótskej série – V očiach pomstiteľa

„Škótska séria mala byť pôvodne iba dilógiou“, upresňuje autorka na margo tretej časti a dodáva: „Počas písania prvých dvoch dielov som však natrafila na pozoruhodnú udalosť úzko súvisiacu s nepriateľstvom klanov, ktoré je nosnou témou série, a rozhodla som sa ju spracovať.

A hoci sa tretia časť nerodila ľahko a dvojica hlavných hrdinov je vyfabulovaná, myslím si, že ľúbostný príbeh, ktorý som vytvorila, sa pokojne mohol takto odohrať.“ A tak po románoch V rukách nepriateľaNa želanie kráľa vrcholí škótska séria  Kristíny Brestenskej treťou časťou s názvom V očiach pomstiteľa. Autorka nás v nej prenesie na magické, legendami opradené ostrovy Eigg a Skye, kde sa odohráva pútavý dobrodružno-romantický príbeh o láske, nezmyselnej nenávisti a pomste, inšpirovaný skutočnými historickými udalosťami.

Jedna búrka a stroskotaná loď spustia lavínu udalostí, ktoré obrátia Nessin život naruby. Keď na ostrov Eigg vtrhnú dobyvatelia zo znepriateleného klanu, je nútená ukryť sa medzi skalami. Alexander MacLeod sa pridal k strýkovej výprave s cieľom pomstiť smrť jeho mužov, no ani vo sne by mu nenapadlo, že na protivníkovom území natrafí na vystrašenú mladú ženu a… na lásku. Stačil však jediný pohľad do hlbokých očí, aby pozmenil svoje úmysly a odplatu nahradila snaha o záchranu nevinnej dievčiny. Lenže na ceste za vytúženým šťastím stojí priveľa prekážok – nielen dlhoročná nenávisť medzi klanmi, ale aj Nessina strata pamäti a hrozba odhalenia jej pravej totožnosti. Alexander je však odhodlaný ochrániť Nessu pred hroziacim nebezpečenstvom, a to i napriek nesúhlasu rodiny a možnosti, že Nessa si jedného dňa spomenie, kto bol v skutočnosti muž, čo ju ohrozoval na jej rodnom ostrove…

Kristína Brestenská na narodila a žije v Nitre. Vyštudovala Slovenskú poľnohospodársku univerzitu. Jej vášňou sú historické romance. Veľkú čitateľskú obľubu si získala trilógiou zo stredovekého Anglicka:  Grófov syn, Ochranca, Strážca nevinnosti.  Vo vydavateľstve Slovenský spisovateľ autorke vyšli aj tieto romány: V rukách nepriateľa, Na želanie kráľa a fantasy rozprávka pre dospelých o sebeckosti, spupnosti a sebaláske s názvom  Srieň, Pochodeň a Temnota.

ú historické romance – aj preto sa rozhodla napísať Grófov syn je jej knižný debut.

Román V OČIACH POMSTITEĽA vychádza na 344 stranách, odporúčaná maloobchodná cena 13,90  €.