Plážová sezóna je pred nami a s ňou aj výber nových plaviek, viete aký model je ten ideálny pre vás?

Chystáte sa užívať si more a odpočinok na slnkom zaliatej pláži? V tom prípade by vám v cestovnej taške nesmú rozhodne chýbať plavky, ideálne aspoň dvoje. Plánujete si na tohtoročnú dovolenku zaobstarať aj nové plážové šaty? Z aktuálnych letných kolekcií plaviek a plážového oblečenia, ktoré hrajú najrôznejšími strihmi, farbami a štýlmi, si určite vyberiete. Aké modely sú teda tento rok najviac trendy?

Farebné trendy

Toto leto patrí bezpochyby veselým farbičkám. Odviažte sa a siahnite po plavkách vo výrazných sýtych alebo neónových odtieňoch. Hitom sú aj kúsky v neutrálnych zemitých tónoch v safari štýle. Ale nosia sa aj pásiky, kvetinové, tropické či zvieracie vzory. Plavky nám dovoľujú odviazať sa, preto aj keď ste v obliekaní konzervatívnejšia, v prípade plavkovej módy sa nebojte vyskúšať niečo netradičné. Novinkou je tiež kombinovanie rôznych farieb a vzorov. Teda v prípade dvojdielnych plaviek nemusí byť vrch a spodok rovnakej farby, ani z toho istého modelu. Fantázii sa medze nekladú a závisí len na vašom dôvtipe ako svoje dvojdielne plavky nakombinujete.

Strihy vhodné pre vás

Vybrať si teno rok môžete aj zo širokej škály strihov. Na výber sú nielen klasické bikiny, ale aj tankiny, nechýbajú ani jednodielne plavky. Upútajte v sofistikovanom modely! Pôsobivé detaily v podobe rafinovaných prestrihov, naberania, volánikov či kovových aplikácií vytvoria aj z napohľad jednoduchých plaviek nesmierne štýlový kúsok. Večer k nim stačí obliecť ľahkú sukňu alebo šortky, cez ramená prehodiť letné sako a outfit na večerné posedenie je hotový. Strihy sú naozaj nesmierne premyslené a zatiaľ čo mladšie ročníky môžu siahnuť po vykrojených a odvážnych strihov, dámy po tridsiatke by mali vyberať modely, ktoré pasujú k ich postave. V prípade strihov je nesmierne dôležité správne si vybrať nakoľko nesprávne zvolený model plaviek môže pôsobiť nelichotivo, naopak ak si vyberiete strih vhodný pre vás môže vašej postave ulahodiť.

Plážové oblečenie

Okrem plaviek nezabudnite ani na pohodlné a vzdušné plážové oblečenie. Ideálnou voľbou sú ľahučké kaftany, kimoná, bavlnené plážové šaty alebo letné maxi šaty, ktoré využijete aj na prechádzky po miestnych pamiatkach. Plážové oblečenie tvorí neoddeliteľnú súčasť letnej dovolenkovej výbavy. Dnes nájdete v ponuke obchodov krásne kolekcie, ktoré ponúkajú nespočetné množstvo oblečenia určeného práve na pláž. Takéto oblečenie by malo byť predovšetkým vzdušné a ušité z ľahkých, ideálne prírodných materiálov. Výbornou voľbou je tiež oblečenie z nekrčivých látok, ktoré si jednoducho zložíte do plážovej tašky bez obáv že by sa vám mohlo pokrčiť.

Doprajte dovolenku aj vašim nohám a namiesto podpätkov si do kufra pribaľte pohodlné žabky, šľapky alebo nízke sandále. V prázdninovej výbave by vám nemala chýbať ani priestranná letná taška, do ktorej ukryjete všetky plážové nevyhnutnosti. Na prechádzky mimo pláže zase využijete menšiu univerzálnu kabelku z prírodných materiálov.

Ilustračná fotografia: pinterest.com
Galéria: www.cellbes.sk