Keď odchádza partner

Vyrovnať sa s rozchodom nie je vôbec ľahké. Rozvod dokonca terapeuti prirovnávajú k najtraumatickejšej skúsenosti v živote, porovnateľnej s úmrtím blízkeho človeka. Opustený človek čelí širokej škále bolestivých emócií, trpí pocitmi viny, smútku, pochybuje o sebe a zažíva dokonca aj telesnú bolesť. Budúcnosť vidí v čiernych farbách a má strach, obáva sa, že už nebude nikdy šťastný.

Autorka knihy, psychoterapeutka Doris Wolf,  v knihe Keď odchádza partner ponúka pomoc pri prekonávaní tohto náročného obdobia. Opiera sa nielen o svoje dlhoročné terapeutické skúsenosti, ale hovorí aj o vlastnom bolestivom rozchode. Autenticky hodnotí svoje vtedajšie reakcie, ako aj reakcie opustených ľudí z jej profesionálnej praxe a je presvedčená, že správnym a láskavým prístupom k sebe sa dokážete zbaviť strachu zo samoty, opäť nájsť dôveru v ľudí, nebáť sa nových začiatkov a pripraviť sa na ďalšie partnerstvo.

V tejto knihe sa teda krok za krokom dozviete, ako sa môžete zbaviť svojej bolesti, hnevu, strachu,  pocitu viny a prekonať krízu z rozchodu tak, aby ste z nej vyšli silnejší.