Urobte niečo pre svoje zdravie. Kľudne aj každý deň

Aj keď sa nám to hlavne v mladosti môže zdať ako zbytočnosť, o zdravie sa treba starať prakticky na dennej báze. Všetko sa nám totižto „počíta“ a zanedbávanie svojho zdravia síce nemusíte uvidieť hneď, ale s pribúdajúcim vekom sa vám zaručene vráti.

Pravidelne konzumujte včelí peľ a vášmu organizmu to významne pomôže

Pritom stačí veľakrát tak málo. Napríklad pravidelná konzumácia zdravého včelieho peľu. Ten dokáže zlepšiť chuť do jedla, pomáha s rekonvalescenciou po diétach a rapídnom úbytku hmotnosti. Spomaľuje procesy starnutia v organizme, zvyšuje imunitu a má antibiotické účinky.

Včelí peľ dokáže pomôcť aj pri problémoch s pečeňou, črevami, prostatou, klimakterických ťažkostiach, chudokrvnosti, či ochoreniach štítnej žľazy. Pozitívne účinky má aj na psychiku, duševnú kondíciu, podporuje pamäť a nervovú činnosť. Stále váhate, či s konzumáciou včelieho peľu začať?

Ani vám to nezaberie veľa času. Stačí jedna čajová lyžička vždy ráno ešte nalačno. V ideálnom prípade 15 minút pred jedlom. Peľ necháte rozpustiť v ústach a následne zapijete vodou, či čajom. Prípadne ho môžete rozpustiť v mede alebo ho pridať do ovsenej kaše, jogurtu, či dokonca do smoothie. Záleží len od toho, ako to najviac vyhovuje vám.

Doprajte si aspoň raz za čas wellness pobyt

Občas však nezaškodí spojiť aj príjemné s užitočným. Konkrétne máme na mysli spojenie príjemne stráveného času vo dvojici a posilnenie svojho zdravia. Presne to je charakteristika romantických wellness pobytov pre dvoch.

Sauna, profesionálne masáže, či liečivé zábaly, to všetko vám pomôže k dokonalej regenerácii nielen tela, ale aj mysle. Ak sa naviac takýto wellness pobyt bude odohrávať uprostred hôr, k jeho benefitom budete môcť pridať aj tie, ktoré má samotné trávenie času na čerstvom vzduchu v prírode.

 

Zdroj obrázka:
Autor: SewCream / Shutterstock.com