Tešíte sa na letné posedenia na terase? S pergolou ich môžete mať viac

Tešíte sa vždy, keď predpoveď počasia ukáže oteplenie aspoň o pár stupňov? Neviete sa už dočkať, kedy budete vonku naozaj príjemné počasie, aby ste mohli tráviť voľné chvíle na svojej terase? A čo keby ste mohli na terase sedieť aj počas dažďovej prehánky, či najväčšieho letného úpeku?

Náhly dážď, či príliš ostré slnko? Žiadny problém

Zrejme každý, kto býva v rodinnom dome s terasou, sa na nej snaží tráviť čo najviac času. Aj keď prídu teplé mesiace, neznamená to, že bude počasie pre sedenie na terase vždy vhodné. Vždy môže prísť nečakaná prehánka alebo bude slnko pražiť tak, že vystaviť sa mu bude nebezpečné.

A presne pre tieto situácie sú vhodné moderné pergoly. Skvelo zatienia vašu terasu, keď budú slnečné lúče až príliš silné a naopak, keď príde náhly dážď, opäť stačí jednoducho zatiahnuť strechu pergoly a môžete si naďalej vychutnávať čerstvý vzduch na svojej terase.

Z terasy si môžete spraviť ďalšiu izbu 

To však nie je všetko, pergoly sa dajú vybaviť rôznymi „vychytávkami“, ktoré ešte viac spríjemnia pobyt na vašej terase, či dokonca z nej spravia prakticky ďalšiu miestnosť na bývanie. Napríklad pergoly s lamelovou strechou dokážu plynulejšie regulovať množstvo slnečných lúčov, ktoré dopadá na vašu terasu a zároveň dokážu správnym pootvorením vytvoriť na vašej terase príjemné prúdenie vzduchu aj počas letných horúčav.

Pergolu si dokonca môžete kompletne uzavrieť screenovými roletami, či posuvným zasklením, čo ešte viac minimalizuje závislosť posedení na terase od vrtochov počasia. Ak chcete na terase tráviť aj chladnejšie dni, môžete si priniesť teplé deky alebo zvoliť praktickejšie riešenie v podobe ohrievačov.

A čo keď sa zotmie? Integrované LED osvetlenie pergoly vyrieši aj tento problém. A rovno môžete k tomu pridať zabudované bluetooth reproduktory, aby ste si mohli svoju obľúbenú hudbu vychutnávať naozaj pohodlne jednoduchým spárovaním svojho smartfónu.

 

Zdroj obrázka:
Autor: BGStock72 / Shutterstock.com