Mattoni a Budvar predstavujú unikátne ochutené nealko pivo BIRGO

Dve nápojové ikony Mattoni a Budvar sa spojili a uvádzajú na trh unikátne ochutené nealkoholické pivo. Novinka s názvom BIRGO prichádza aj na Slovensko, a to vo všetkých troch príchutiach. Je výsledkom spolupráce dvoch renomovaných nápojárskych expertov – príchute od stredoeurópskeho lídra nealkoholického trhu Mattoni 1873 sa snúbia s nealkoholickým pivom uvareným v národnom pivovare Budějovický Budvar, ktorý má svetové renomé.

„Spolupráca s Budějovickým Budvarom má pre mňa obrovský zmysel. Nielen, že sme spoločne vyvinuli produkt so skvelou chuťou, ale máme aj rovnaké názory na udržateľnosť v podnikaní. S kolegami z Budvaru sme sa rozhodli skombinovať atraktívnu chuť kvalitného produktu, s ohľadom na životné prostredie a budúcnosť planéty. Teším sa na dlhodobú spoluprácu,“ hovoríAlessandro Pasquale, generálny riaditeľ Mattoni 1873.

 „Zo spolupráce s Mattoni máme v Budvare veľkú radosť. Spojili sme sa s tradičnou značkou, ktorá má rovnaký pohľad na vec, zdieľa spoločné hodnoty, a tiež k svojej práci pristupuje poctivo a s radosťou. A vďaka tomu sme už od začiatku vedeli, že z našej spolupráce vznikne niečo naozaj skvelé,“ doplnil Peter Dvořák, generálny riaditeľ Budějovického Budvaru.

Unikátna kombinácia

Pivný základ vychádza z receptúry piva Budvar nealko. Značka Mattoni využila svoje bohaté skúsenosti s chuťovými preferenciami spotrebiteľov a starostlivo zladila príchute, pretože horkosť nealkoholického piva si vyžaduje špeciálnu kombináciu chutí a ich intenzitu. Okrem dvoch tradičných a obľúbených citrusových mixov Grapefruit a Citrón-Limetka, Birgo prichádza s jedinečnou kombináciou Mango-Limetka, ktorú na Slovensku neponúka žiadny iný výrobca.

Zloženie BIRGO drží krok s trendami kategórie beermixov, dokonca ich ešte posúva – dôrazom na sviežu chuť, s nižším než zvyčajným obsahom pridaného cukru, ako aj, naopak vyšším podielom pivnej zložky v nápoji. Spotrebiteľské testovanie produktu potvrdilo jeho vysokú obľubu, ale aj pozitívne vnímanie spojenia značiek s veľkým renomé a technologickým know-how. Táto jedinečná spolupráca spája dvoch významných zástupcov sveta alkoholických a nealkoholických nápojov, ktorých historická tradícia navyše siaha až do 19. storočia.

Udržateľný beermix

Strategická spolupráca dvoch českých ikon na novom výrobku má presah aj do oblasti udržateľného podnikania.

Birgo sa vyrába iba v Budějovickom Budvare na novej modernej linke s hodinovou kapacitou až 50 000 plechoviek, ktorej prevádzka bola oficiálne spustená na konci marca. Vysoko vyspelé technologické vybavenie linky prispieva k výrazne efektívnejšiemu využitiu vody, tepla a elektrickej energie.

Birgo je ako prvé nealko pivo v Európe balené do papierových multipackov, ktoré navyše neobsahujú lepidlo. Ide o tzv. technológiu wrap-around, s obsahom recyklovaného papiera, ktorá ušetrí 16 % uhlíkovej stopy oproti klasickým plastovým fóliám. Samotný materiál plechoviek obsahuje 74 % recyklovaného hliníka.