Už viete kam pôjdete na dovolenku? A čo takto overené Turecko?

Už ste sa rozhodli, kam pôjdete v lete na dovolenku? Alebo je na rozmýšľanie o dovolenke pre vás ešte príliš skoro? Aj keď vo väčšine asi budú tí, ktorí letnú dovolenku zatiaľ neriešia, určite sa nájdu aj ľudia, ktorí nielenže vedia, do akej destinácie v lete pôjdu, ale už aj majú dovolenku zakúpenú.

Čakáte na výhodnú last minute ponuku?

A do ktorej kategórie patríte vy? Dovolenku už máte naplánovanú a len čakáte na jej termín alebo si počkáte na nejaký výhodný ultra last minute a potom sa aj baliť budete tak freneticky, že nebude veľa chýbať k tomu, aby ste nepoodtŕhali úchytky na dvierkach skríň, keď budete hľadať plavky?

Ak patríte k druhej skupine ľudí, môžeme vám vyberanie dovolenky na poslednú chvíľu uľahčiť aspoň tým, že vám dáme odporúčanie na krajinu, ktorá tradične patrí medzi najobľúbenejšie dovolenkové destinácie Slovákov. A rozhodne zaslúžene!

Turecko je obľúbené z dobrých dôvodov

Kam teda v lete vyraziť? Na dovolenku do Turecka! Obľúbená Turecká riviéra vás v prvom rade očarí krásnymi piesčitými plážami a priezračne čistým morom. Keď sa k tomu pridá chutné jedlo a perfektný servis tunajších letovísk, vaše nadšenie len porastie. A to sme ešte nespomenuli možnosti relaxácie v tradičných kúpeľoch a nádherné pamiatky. Rovnako nesmieme v súvislosti s Tureckom opomenúť, že na svoje si v tejto krajine prídu aj nákupné maniačky (alebo aj maniaci).

Najväčšie a zrejme najznámejšie stredisko Tureckej riviéry je Alanya so svojou dlhou a krásnou Kleopatrinou plážou. Tá ponúka pozvoľný vstup do mora, čo ocenia aj rodiny s deťmi, ktoré si budú môcť užiť pobyt pri mori bez prílišných obáv o bezpečnosť svojich najmenších členov.

Vo všeobecnosti si tu „na svoje“ prídu všetci. A je jedno, či je pre vás ideálna dovolenka taká, počas ktorej sa nepohnete z lehátka, alebo skôr vyhľadávate aktivity ako šnorchlovanie, či rôzne vodné športy.

 

Zdroj obrázka:
Autor: muratart / Shutterstock.com