Pripravte sa na jar!

Po dlhých studených mesiacoch prichádza konečne jar. A s ňou aj sezónna obmena šatníku. Tiež sa už nemôžete dočkať, keď schováte hrubé zimné kabáty a bundy niekam hlboko do skrine, a namiesto nich vytiahnete ľahké jarné zvršky? Ak premýšľate nad tým, že by ste si tento rok kúpili nejaký nový jarný model, nastal ten správny čas.

Nadčasovým jarným zvrškom je klasický trenčkot. Tento rok sa predstaví najmä v neutrálnych farbách, ako je béžová, čierna a tmavomodrá. Vďaka svojej univerzálnosti sa hodí k elegantnej puzdrovej sukni a k obuvi na podpätku, ale aj k džínsom a teniskám. Štýlovou alternatívou k trenčkotu sú ľahké minimalistické kabáty bez opasku. Minulý rok sa na scéne objavila novinka – shacket, a ani tento rok nebude v jarnej kolekcii chýbať. Kráčajte s trendmi a oživte jarný look košeľovým kabátom v sviežich pastelových farbách.

Ďalším základným kúskom šatníka, ktorý by vám na jar nemal chýbať, je kožená bunda. V tomto prípade je lepšie siahnuť po univerzálnych farebných odtieňoch, ktoré z módy nikdy nevyjdú a môžete ich nosiť aj niekoľko rokov. To isté platí o denime. I keď džínsové bundičky sú vhodnejšie skôr na teplejšie mesiace, ak nejakú hľadáte, kúpiť si ju môžete pokojne už teraz.

Čo však rozhodne na začiatku jari unosíte, sú ľahšie prešívané zvršky. Ponúkajú sa jednak bundičky do pásu, tak dlhšie prešívané kabáty, alebo aj prešívané vesty. Pod vestu oblečiete teplý sveter, mikinu alebo aj bundičku.

Jarné počasie, a predovšetkým to marcové, je celkom nevyspytateľné. Raz svieti slnko, a po chvíľke začne pršať. Zaobstarajte si preto ležérnu nepremokavú pláštenku, v ktorej vás nepríjemný dážď ani vietor nezaskočí. Dáte prednosť neutrálnym tónom alebo veselým farebným kúskom?