Tunika: kúsok oblečenia na ktorý sa môžete vždy spoľahnúť!

Tuniku mnoho žien miluje najmä preto, že veľmi efektne dokáže zakryť nedostatky plnoštíhlej postavy. Tunika je však výbornou voľbou aj pre štíhle ženy, pretože sa v nej cítia pohodlne. Tuniky sú dnes módnymi stálicami, aké nájdete takmer v každom obchode. Nosiť ju môžete na doma, ale tiež ako elegantný kúsok do práce. Aké tuniky sú najbežnejšie, ako ich nosiť a tiež ako si vybrať ten ideálny strih pre vás, prezrádza nasledujúci článok.

Bavlnené na voľný čas

Bavlnené tunika v podobe trička, alebo ľahšieho svetríka je obľúbenou voľbou na domáce leňošenie. Jednoducho ju skombinujete s obľúbenými legínami a outfit máte vybavený. Bavlnené tuniky sú pohodlné najmä vďaka materiálom. Mnoho módnych firiem si v súčasnosti na kolekciách dáva záležať a stále viac času venuje výberu kvalitných materiálov v ekologickej kvalite. Udržateľnosť je totiž v dnešnej dobe kedy sa oblečenie vyrába doslova na tony doslova kľúčová.

Z farieb stavte túto jar v pri bavlnených modeloch na pastelové odtiene žltej a zelenej. Samozrejme čiernou nikdy nič nepokazíte. Práve naopak je univerzálnou klasikou. Príchod jarných mesiacov si však doslova žiada farebne odľahčiť.

Elegantné blúzové

Blúzky v predĺženom strihu sú výbornou voľbou do práce ak to práve necítite na obtiahnutý kostým.  Tunika je ideálna práve na tie dni kedy neviete čo na seba, ale aj na tie keď sa fyzicky necítite úplne najlepšie. Takáto blúzka vás totiž vždy podrží. Oblečte si k nej ideálne nohavice úzkeho strihu. Či už zvolíte rovné, alebo dole zúžené, dbajte na zachovanie správnej proporcie. Dlhšie tuniky blúzového strihu sa dajú nosiť aj ako šaty. Ideálne ak si k nim oblečiete tmavšie pančušky. Na jar tieto topy tiež výborne dopĺňajú džínsy svetlých farieb.

Čo sa trendov týka v kurze sú rôzne vzory aj farby. Nebojte sa experimentovať, avšak v tom prípade stavte na jednofarebné nohavice. K tunike a úzkym nohaviciam sú ideálne lodičky, ktoré nohy krásne opticky predĺžia.

Aký strih je vhodný pre vás?

Tunika existuje v rôznych strihoch, ako napríklad rovný, áčkový, dole zúžený alebo asymetrický strihaný (kratšia predná časť). To aký strih je vhodný pre vás závisí od typu vašej postavy. V prípade že chcete zvýrazniť pás a prekryť boky ideálny je áčkový strih. Ak máte postavu tvaru hrušky, vyberajte sú mikinové strihy, teda také ktoré sa dole zužujú. Nižšie ženy zase opticky neskráti asymetricky strihaná tunika. Tunika by tiež nemala byť príliš dlhá a siahať by vám mala maximálne do polovice stehien. Nebojte sa ju nosiť aj s mokasínami, či teniskami. Výhodou podpätkov je, že vám v kombinácii s tunikou ešte pridajú centimetre navyše.

Ilustračná fotografia: Cellbes.sk
Produktové fotografie: Cellbes.sk