Novoročné predsavzatia pre vašu pleť, tri základné pravidlá dennej starostlivosti.

Nový rok je nenávratne pred nami ak si aj vy dávate novoročné predsavzatia, na svoj zoznam si určite zapíšte aj také, ktoré ocení aj vaša pleť. Starostlivosť by mala predovšetkým obsahovať tri základné kroky, ktorým sa bližšie povenujeme v nasledujúcich riadkoch. V prípade pokožky tváre totiž nie je nič dôležitejšie, ako dôkladná a hlavne pravidelná rutina.

Dôkladné večerné odlíčenie ako základ

Toto predsavzatie a radu ste už určite počuli, no napriek tomu ju mnoho z nás nedodržiava. Takže opäť apelujeme – odlíčenie pleti je každodenné „must“!

A prečo je každodenné odstránenie make-upu tak dôležité? Nesprávne odlíčená pleť je totiž náchylná na zápaly, nečistoty upchávajú póry a tým sa zhoršuje akné a celkové zdravie pleti. Preto by sa pleť mala odlíčiť poriadne, nie jeden krát, ale až dvakrát. Metódou double cleansing, teda dvojfázovým čistením pleti,  sa pleť odlíči najprv olejovým odličovačom, ktorý dokáže dobre rozpustiť make-up. Po tomto odlíčení nasleduje čistenie pleti produktami na báze vody. Väčšinou sú to rôzne čistiace gély a peny, ktoré dôkladne zmyjú zvyšné nečistoty na pleti, odstránia mastnotu a zbytkový make-upu.

Zvýšená nočná starostlivosť bez kompromisov

Produkty určené na večerné ošetrenie pleti sú vynikajúce v tom, že urobia „svoju prácu“ počas toho, kým vy spíte. Cez deň je totiž pleť vystavená mnohým negatívnym vplyvom – od ultrafialového žiarenia, nánosy make-upu, cez znečistenie až po často nepríjemné veterné či chladné počasie. Noc je preto ideálny čas, kedy si môže vaša pleť oddýchnuť a zregenerovať. Po dôkladnom večernom čistení býva pleť často vysušená a potrebuje upokojiť kvalitným hydratačným krémom. Počas noci navyše pokožka z krému najlepšie vstrebáva živiny. Kvalitný nočný krém by mal byť bohatý na vyživujúce a ošetrujúce látky a jeho zloženie by malo najmä podporovať regeneráciu pleti počas noci. Ak navyše siahnete po kréme s kombináciou účinných látok, podporíte nielen regeneráciu, ale i boj proti vráskam. Hotovým elixírom mladosti bude pre vás aj vitamín A (retinol), ktorý nájdete najmä v nočných sérach. Má silné omladzujúce vlastnosti a pomáha napraviť pigmentové škvrny a iné slnkom spôsobené škody. Zaraďte ho do svoje nočnej starostlivosti a uvidíte, že sa vám za to pleť poďakuje.

Používanie SPF aj keď slnko nesvieti

Opäť sa to javí ako otrepané klišé, no SPF nie je pre mnohých stále samozrejmosťou ani v lete, nie to ešte v zimných mesiacoch. Používanie SPF na každodennej báze je jedným z najdôležitejších zvykov, ktorým svojej pleti pomôžete ako k mladistvému ​​vzhľadu, tak k zdraviu. Bez ohľadu na počasie a ročné obdobie. Pleť tak ochránite pred rozvojom vrások, jemných liniek či dokonca pred vznikom hyperpigmentácie (tmavých, tzv. „stareckých“ škvŕn). Najjednoduchším spôsobom, ako zabrániť škodlivým účinkom slnečného žiarenia je používanie vhodného krému so širokospektrálnou ochranou. Na trhu je v ponuke množstvo krémov s SPF, vybrať by ste si mali skutočne správne s ohľadom na vašu pokožku. Zvoľte krém, ktorý ju nezaťažuje, nedráždi, rýchlo sa vstrebáva do pokožky, neupcháva póry, nezanecháva mastný film a je vhodný aj ako podkladová báza pod make-up.

Takouto starostlivosťou  ochránite pleť nielen pred UV žiarením, ale spomalíte starnutie pokožky, zachováte jednotný tón pleti či dokonca zabránite vzniku rakoviny kože. Uvidíte, že o niekoľko rokov sa vám vaša pleť určite poďakuje.

 

Il. fotografia: No7 Beauty
Galéria:
Inlight Bio hĺbkovo hydratačný balzam, 69,95€, www.biorganica.sk
Zuii Bio odličovač, 18,95€, www.biorganica.sk
Inlight Bio odličovač, 34,95€, www.biorganica.sk
Naturalis Bio krém na opaľovanie na tvár SPF 30, 23,95€, www.biorganica.sk
Inlight Bio nočný balzam, 69,95€, www.biorganica.sk
Výživný nočný krém pre suchú až normálnu pleť, INSTANT PLUMPING CREAM Omorovicza, 145,00 €, www.beautysecret.sk
Nočné omladzujúce sérum s retinalom, MIDNIGHT RENEWAL Omorovicza , 155,00€, www.beautysecret.sk
Omladzujúci nočný krém REJUVENATING NIGHT CREAM Omorovicza, 135,00€, www.beautysecret.sk
Antioxidačné sérum na ochranu pleti pred starnutím, SURVIVAL 0 NIOD, 23,00€, www.beautysecret.sk
Ľahký hydratačný krém s minerálnym UV filtrom pre všetky typy pleti, MINERAL UV SHIELD SPF 30 Omorovicza, 95,00€, www.beautysecret.sk