Tipy na vianočné darčeky, ktoré potešia každého geeka

Najväčší „unboxing“ roka sa nezadržateľne blíži. Do Vianoc ostáva už len pár dní. Ak ešte nemáte nakúpené vianočné darčeky pre svojich blízkych a hľadáte nejakú inšpiráciu, prinášame vám zopár tipov na technické gadgety, ktoré celkom iste potešia každého geeka.

 

Perfektné pokrytie celého domu Wi-Fi signálom novej generácie

Mesh systém COVR od spoločnosti D-Link bol navrhnutý pre dokonalé pokrytie celej vašej domácnosti. vám poskytne bezproblémové a spoľahlivé WiFi pokrytie v každom kúte vášho domu. Vďaka pokročilej technológii WiFi 6 s rýchlosťou až 1,8 Gb/s predstavuje dvojpásmový WiFi systém COVR-X1862 perfektné riešenie na streamovanie v 4K, hranie VR hier, alebo pre inteligentné domácnosti, kde je potrebné stabilné a spoľahlivé pripojenie pre viac zariadení naraz. Balenie obsahuje dve jednotky, ktoré sú optimálne na pokrytie plochy až 420 m2. V prípade potreby je možné dokúpiť ďalšie základne alebo rovno využiť COVR-X1863 s troma jednotkami pre ešte väčšie pokrytie. Technológia 1024-QAM zvyšuje priepustnosť zariadení až o 25 %, OFDMA (Orthogonal Frequency Division Multiple Access) a technológia BSS Coloring zvyšuje kapacitu, dosah a rýchlosť siete. V neposlednom rade COVR poteší aj svojím elegantným, malým a diskrétnym vyhotovením, ktoré hravo zapadne do každého interiéru.

D-Link COVR-X1862 a COVR-X1863

Cena: 182,90 €

 

 

Disk optimalizovaný pre hráčov

Nový SSD disk Kingston FURY Renegade predstavuje novú generáciu PCIe 4.0 NVMe M.2 diskov pre hráčov, počítačových nadšencov a náročných používateľov. Prináša špičkový výkon pri vysokých kapacitách s využitím najnovšieho radiča a 3D TLC NAND pamätí. Vďaka maximálnemu využitiu dostupnej šírky pásma zbernice PCIe 4.0 dosahuje rýchlosť pri čítaní/zápise až 7.300/7.000 MB/s a výkon až 1.000.000 IOPS, aby ste si mohli naplno vychutnať výnimočné hráčske zážitky. Optimalizácia disku umožnila skrátiť čas načítania hier a aplikácií, uľahčiť streamovanie a zvýšiť celkovou rýchlosť odozvy systému. K dispozícii sú vysoké kapacity až 4 TB, čo bohato postačí aj pre veľmi rozsiahlu zbierku obľúbených hier alebo inú multimediálnu zábavu. Tenký modul formátu M.2 sa vojde aj do veľmi stiesneného priestoru v hráčskom notebooku alebo mini PC a dokonca aj v najnovšej generácii PlayStation 5, kde sa o jeho dobré chladenie aj pri intenzívnej záťaži postará integrovaný nízkoprofilový hliníkový chladič s grafénovou vrstvou.

Kingston FURY Renegade NVMe SSD

Cena: od 117€

 

2TB v krabičke od zápaliek

V situácii, keď potrebujete preniesť väčšie množstvo dát, potrebujete rýchly externý disk. Naším tipom je miniatúrny SSD disk Kingston XS2000, ktorý naplno využíva rýchlosť nového rozhrania USB 3.2 Gen 2×2 a svojimi parametrami predstavuje novú generáciu kompaktných externých diskov na cesty. Podporuje rýchlosti čítania a zápisu až 2 000 MB/s, čo je rýchlosť akou donedávna disponovali iba špičkové interné počítačové SSD disky. V porovnaní s typickým prenosným SSD diskom má však disk XS2000 iba polovičnú veľkosť, hoci má (podľa modelu) kapacitu od 500 GB až do 2 TB. Prenosný SSD disk XS2000 odoláva nárazom, prachu aj vode, takže je ideálnym spoločníkom, keď vyrážate do terénu za prácou alebo zábavou.

Kingston XS2000 Portable SSD

Cena: od 98,90 €

 

Hľadáte darček pre kreatívnu dušu?

Bezdrôtové klávesnice MX Keys Mini a MX Keys Mini for Mac sú určené predovšetkým pre tvorcov obsahu, teda kreatívnych ľudí. MX Keys Mini ponúka to najlepšie z dobre známych, štandardne veľkých klávesníc MX Keys, avšak v minimalistickom bezdrôtovom prevedení. Môžete ich využívať v ľubovoľnom prostredí – na veľkom dizajnérskom stole v štúdiu, ale aj v domácom pracovnom kútiku, či na cestách ako doplnkovú klávesnicu pre notebook, tablet a mobil. Na klávesnici, ktorá bola vytvorená s ohľadom na efektivitu, stabilitu a presnosť, budete písať s istotou, pohodlne a štýlovo. Budete sa tak môcť plne sústrediť na prácu a na maximum využívať svoj tvorivý potenciál.

Logitech  MX Keys Mini

Cena: 78,90 €

 

Pracuje na každom povrchu

Zoznámte sa s kompaktnou výkonnou myškou MX Anywhere 3, ktorá vám pomôže s ovládaním rôznych zariadení. Môžete ju používať kdekoľvek – v kaviarni, vo vlaku na kolene, v hoteli alebo aj na rokovaní mimo kanceláriu. Plynulo dokáže ovládať až tri spárované zariadenia (Windows, mobil, Mac, iPad, Chromebook,…), prípadne prechádzať z obrazovky jedného do druhého a prenášať napr. medzi Windows PC a MAC OS X rôzne texty, obrázky, či dokonca celé súbory. MX Anywhere 3 funguje naozaj všade a na každom povrchu, vrátane sklenenej dosky a zrkadla. Myška má unikátne koliesko, ktoré umožňuje precízne a presné krokové scrolovanie a súčasne vie preletieť až tisíc riadkov za sekundu keď ho roztočíte. Batéria vydrží až 70 dní a už za minútu ju nabijete na niekoľko hodín práce.

Logitech MX Anywhere 3

Cena: 65,90 €

 

Dištančné Vianoce?

Žiaľ dnešná doba príliš nepraje spoločným stretnutiam, no netreba zúfať. Aj keď z nejakého dôvodu nemôžete byť spolu so svojimi blízkymi, môžete zostať aspoň vo vizuálnom kontakte pomocou webových kamier Logitech BRIO 4K, ktoré poskytujú špičkovú obrazovú kvalitu v UHD rozlíšení. Pri video hovore cez takéto kamery máte pocit akoby ste naozaj boli spolu v jednej miestnosti aj keď vás fyzicky môžu od seba deliť hoci aj tisícky kilometrov. Kamera je vybavená profesionálnymi technológiami, ktoré vylepšujú obraz pri zlom svetle (dokonca si v noci v prípade potreby vystačí aj so svetlom z monitoru), uľahčujú prenos videa v 4K rozlíšení a vedia zachytiť presne zvuk s technológiou potláčajúcou šum a ruchy na pozadí. Kamera zároveň cez aplikáciu Capture dáva streamerom úplnú kontrolu nad vysielaným živým videom. Túto kameru pre jej nekompromisnú kvalitu skrátka ocení každý.

Logitech BRIO 4K

Cena: 180 €