Chystáte sa meniť podlahy alebo tienenie okien? Dá sa to jednoducho

V jednoduchosti je krása. To platí v rôznych oblastiach a výnimkou nie je ani interiérový dizajn. Popularita minimalizmu a podobných dizajnových štýlov to len dosvedčuje. Krása jednoduchosti sa však nemusí prejavovať len v dizajne.

Novú podlahu môžete mať rýchlo a jednoducho

Pri rekonštrukcii domácnosti alebo aspoň nejakej jej časti a obzvlášť, keď si rekonštrukciu chcete spraviť v čo najväčšej miere svojpomocne, oceníte aj jednoduchosť pri montáži, či inštalácii. Ako napríklad pri obľúbených laminátových podlahách.

Pokládku takejto podlahy zvládne ktokoľvek a stačí, aby si to človek raz pozrel naživo alebo aspoň na nejakom videu a hneď bude vedieť, ako na to. Jednotlivé dosky podlahy sa do seba naklikávajú a ide to naozaj ľahko a rýchlo.

Podobne sú na tom aj modernejšie vinylové podlahy, i keď pri nich sa môžete stretnúť aj s inými typmi montáže. Ale žiadny z nich by vám nemal robiť problém ani ak ste v pokladaní podobných podláh začiatočníkom.

Rolety pre rôzne druhy okien

Rovnako jednoduchú montáž má aj typ tienenia okien, ktorý v poslednej dobe (aj vďaka tej jednoduchej montáži) naberá na popularite. Ide o rolety. Tie úplne najjednoduchšie vám stačí nacvaknúť na rám okna a máte hotovo. O niečo „zložitejšie“ sú potom rolety, ktoré majú aj bočné lišty. Tie vedú látku pri zaťahovaní a tak nebude zatiahnutá roleta voľne visieť ak dáte okno na „ventilačku“.

Podobné riešenie je potrebné aj ak chcete dať praktickú roletu na strešné okno. Nemusíte sa však báť, že pri strešných oknách bude inštalácia zložitejšia. Jednoducho roletu prichytíte dvoma skrutkami na rám okna a následne po stranách okna rozmiestnite miniatúrne konzoly. Jeden pár naspodok, ten bude súžiť na to, aby ste mohli roletu úplne zatiahnuť. A ďalšie dva páry budú v medzipolohách, v ktorých budete následne môcť mať roletu čiastočne zatiahnutú.

 

Zdroj obrázka:
Autor: VGstockstudio / Shutterstock.com