Axis predstavuje jednokanálové hlavné jednotky radu FA pre diskrétny dohľad a ľahkú integráciu

Spoločnosť Axis Communications rozširuje rad hlavných jednotiek určených pre vysoko diskrétny video dohľad o dve nové jednokanálové jednotky, ktoré sú ideálne pre nasadenie do obchodov, bánk alebo kancelárií, kde ponúkajú jednoduchú integráciu. Vybavené sú tiež HDMI výstupom na možné zobrazenie živého videa na verejnom monitore, čo pomáha odradiť prípadných zlodejov.

Hlavná jednotka AXIS FA51 dokáže streamovať video pri plnej snímkovej frekvencii v HDTV rozlíšení 1080p a vďaka technológii Forensic WDR aj v špičkovej obrazovej kvalite i v náročných svetelných podmienkach. Druhá novinka, jednotka AXIS FA51-B, je certifikovaný UR barebone komponent určený na integráciu do produktov s certifikáciou UL. Je ideálna pre integráciu napr. do monitorov, automatov na lístky, alebo bankomatov. Predáva sa v balení po 10 kusoch, čo pomáha integrátorom znížiť náklady za balenie aj manipuláciu. Dodáva sa bez krytu a to umožňuje lepšie prúdenie vzduchu okolo komponentu, aj prípadný lepší odvod tepla (chladenie) jednotky.

Samostatne predávané senzorové jednotky a hlavné jednotky umožňujú vybrať si na inštaláciu tú najvhodnejšiu kombináciu všetkých komponentov. Ide skutočne o výhodné a modulárne riešenie, pretože zákazníkom ponúka možnosť pokryť rôzne oblasti záujmu mimoriadne diskrétnymi, ba až neviditeľnými kamerami, ako sú senzory AXIS FA1105, AXIS FA1125 alebo aj termálnymi senzormi AXIS FA1080-E a ďalšími miniatúrnymi kopulami zo série AXIS FA. V predaji sú tiež štvorkanálové hlavné jednotky AXIS FA54 Main Unit, ktoré dokážu plniť náročné potreby zákazníkov v oblastiach, kde je potrebný diskrétny videodohľad z viacerých uhlov alebo detailné pokrytie veľkých plôch.

Kľúčové charakteristiky jednotiek FA51:

  • HDTV 1080p pri plnej snímkovej frekvencii
  • Kompatibilné so všetkými senzorovými jednotkami AXIS FA
  • Jednoduchá integrácia s inými zariadeniami
  • 1 konfigurovateľný vstupný/výstupný port
  • HDMI výstup pre verejné monitory

Produkty v rade AXIS FA sú dostupné prostredníctvom predajných kanálov spoločnosti Axis.