Nie ste príliš skúsená v kombinovaní šiat a šperkov? Poradíme vám

Každá žena, nech je jej bežný outfit akýkoľvek, je rada, keď môže aspoň raz za čas byť „za dámu“. Tým nemyslíme to, že by sa bežne ako dáma nesprávala, skôr nám ide o vzhľad. Krásne šaty, skvelý účes a dokonalý make-up. Chýba ešte niečo?

Rozmyslite si, čo má byť dominantným prvkom vášho outfitu

No predsa luxusné šperky. Tie totižto môžu byť nielen jemným doplnkom k prenádhernej večernej róbe, ale zároveň môžu práve šperky byť dominantou, ktorou bude žena strhávať pozornosť na seba. Treba si však dávať pozor na jednu vec!

„Módne ikony“ zrejme presne tušia, na čo narážame, ale ak častejšie ako elegantné šaty nosievate praktické pracovné oblečenie a pri chystaní sa na spoločenskú udalosť mávate často problém zvoliť ten správny outfit, nič sa nedeje. Nikde predsa nie je napísané, že každá žena musí mať záležitosti módy v malíčku.

Ale nemusíte sa báť, držte sa jedného základného pravidla a zaručene bude vaša kombinácia šiat a šperkov k sebe ladiť. Aké je to pravidlo? Vždy je potrebné rozhodnúť sa, či budú dominantným prvkom vášho outfitu šaty, alebo práve šperky. Nikdy nie oboje!

Nedávajte si výrazné šperky za každú cenu. A keď už áno, prispôsobte tomu zvyšok

Extravagantné šaty a výrazné šperky by si totižto konkurovali a výrazným spôsobom uškodili vášmu celkovému vzhľadu. Samozrejme, ak chcete byť na spoločenskej udalosti za skutočnú bohyňu krásy a elegancie, nekončí to len pri tomto základnom pravidle.

Ale to už sa musíme na šperky pozrieť detailnejšie. Tak napríklad náušnice. Môžete mať tie najluxusnejšie diamantové náušnice, ale ak ich skryjete pod vlasmi, dávala ste si ich zbytočne. Preto ak chcete ukázať krásne náušnice, zvoľte taký účes, ktorý ich nebude zakrývať.

Ďalšou častou chybou, ktorú ženy pri chystaní sa na ples alebo podobnú udalosť robia, je, že si chcú silou mocou zobrať nejaký náhrdelník, ale nemyslia pritom na to ako sa hodí k šatám, respektíve k ich výstrihu. Náhrdelník totižto musí harmonizovať práve s výstrihom šiat.

Ak máte šaty bez výstrihu alebo len mierne vykrojené, určite si nedávajte náhrdelník, ktorý by bol tým pádom umiestnený na šatách. V takom prípade sa radšej zamerajte na spomínané náušnice, či zaujímavý prsteň, alebo náramok.

 

Zdroj obrázka
Autor: Pixel-Shot / Shutterstock.com