Dámy, chcete sa dostať na riadiace posty? Musíte samé podnikať

Žena na čele firmy, či aspoň vo vrcholovom manažmente je v našich končinách stále skôr výnimkou. Niekto by možno argumentoval tým, že ženy vo väčšine prípadov ostávajú po narodení dieťaťa na materskej dovolenke a tak skrátka nie je „z čoho vyberať“.

Skôr vybudujete vlastnú firmu ako vás niekto prijme na významnú pozíciu

Pravdou však je, že žien na trhu práce je podobne ako mužov. Rozhodne tak neplatí, že by ženských uchádzačiek o prácu bolo výrazne menej. Tým pádom (aj keď to môže znieť nelogicky) ak sa chce ambiciózna žena dostať na významnú riadiacu pozíciu, najjednoduchšie pre ňu bude ak si založí vlastnú firmu.

Ak máte predstavu, v akej oblasti podnikať a ideálne aj nejaký podnikateľský plán, cesta od behania po úradoch kvôli zakladaniu spoločnosti až po vedenie dôležitých obchodných rokovaní, na ktoré budete chodiť v štýlových dámskych sakách, nemusí byť až tak dlhá. Treba sa však v prvom rade odhodlať.

Hľadajte cesty, ktoré vás privedú ku kvalitnejším produktom a službám

A následne potrebujete túžbu neustále sa zlepšovať a zdokonalovať, aby vami ponúkaný tovar, či služby boli skutočne špičkové. Kvalitu však treba aj manažovať. A k tomu vám môže pomôcť spĺňanie ISO 9001 normy.

Aby firma získala certifikát, že spĺňa požiadavky tejto normy, musí mať totižto zavedený systém manažérstva kvality. V centre záujmu spoločnosti by tak mala byť spokojnosť zákazníka a naplnenie všetkých jeho požiadaviek. To znamená, že pri tovare nejde len o tovar samotný, ale aj o všetky služby s ním súvisiace.

A zrejme netreba hovoriť, že len efektívne riadenie spoločnosti zvyšuje konkurencieschopnosť aj vo veľkých zákazkách, ktoré môžu priniesť do vašej firmy veľké zisky. A keďže účasť na významných zákazkách aj zvyšuje povedomie a „kredit“ firmy, otvára tak cestu k ďalším ziskom.

 

Zdroj obrázka:
Autor: GaudiLab / Shutterstock.com