V kuchyni len na skok

Varenie je pre mnohých vášňou. Radi vymýšľajú nové recepty a sú schopní stráviť v kuchyni hoci aj celý deň. Čo ale ostatní, ktorí by mali najradšej navarené chutné jedlo v priebehu pár minút? S receptami z Kuchyne Lidla bude delikátne jedlo na stole do 30 minút.

Tortilly s kuracím mäsom, vajíčkom a omáčkou chimichurri

Počet porcií: 4

Potrebujeme: gril, kliešte na obracanie

Suroviny:

Omáčka chimichurri
2 strúčiky cesnaku

1 štipľavá paprička

½ červenej cibule

1 hrsť čerstvých byliniek (oregano, petržlenová vňať)

olivový olej Primadonna

šťava z ½ limetky

morská soľ v mlynčeku Kania

čierne korenie v mlynčeku Kania

Plnené tortily

300 g kuracích pŕs

morská soľ v mlynčeku Kania

čierne korenie v mlynčeku Kania

olivový olej Primadonna

šťava z 1 limetky

1 avokádo

100 g cherry paradajok

1 uhorka

2 lahôdkové cibuľky

2 uvarené vajcia

4 tortilla placky Snack Day

2 hrste šalátu mix

Postup

Omáčka chimichurri

V miske zmiešame najemno nasekaný cesnak, papričku zbavenú jadierok, červenú cibuľu a bylinky. Potom prilejeme olej a limetkovú šťavu. Dochutíme soľou a korením.

Plnené tortilly

Očistené mäso osolíme, okoreníme a polejeme olejom. Rukami rozotrieme a grilujeme z oboch strán cca 8 minút do zlatista. Hotové ho pokvapkáme šťavou z polovice limetky.

Avokádo prepolíme a kôstku vyberieme. Dužinu vydlabeme lyžicou, nakrájame na tenké plátky a pokvapkáme šťavou z polovice limetky. Paradajky nakrájame na menšie kúsky. Uhorku, lahôdkové cibuľky a na tvrdo uvarené vajcia na tenké plátky.

Tortilly krátko zohrejeme na grile, následne ich zľahka potrieme omáčkou a do stredu postupne poukladáme pripravené suroviny: šalát, ugrilované mäso nakrájané na plátky, avokádo, paradajky, cibuľky a vajíčka. Opäť prelejeme omáčkou, pevne zrolujeme a prekrojíme na polovice.

Kuracie prsia plnené hubami

Počet porcií: 2
Potrebujeme: kuchynské papierové utierky, potravinársku fóliu, tĺčik na mäso, strúhadlo, špáradlá, panvicu vhodnú do rúry

Suroviny:

olivový olej Primadonna

50 g šampiňónov (biele, hnedé)

5 strúčikov cesnaku

čerstvý tymian

morská soľ v mlynčeku Kania

čierne korenie v mlynčeku Kania

1 baklažán

2 kuracie prsia

100 g roztierateľného polotučného tvarohu Pilos

kôra z 1 citróna

1 hrsť strúhaného syra Grana Padano Lovilio

2 lahôdkové cibuľky

1 hrsť mladého špenátu

1 plátok masla Pilos 

Postup

Do panvice nalejeme olej a rozohrejeme. Postupne pridávame nadrobno nasekané šampiňóny, tri strúčiky cesnaku, tymian, soľ, korenie a restujeme dozlatista. Potom ich preložíme do misky a necháme vychladnúť.

Umytý a osušený baklažán nakrájame na kocky a preložíme na tanier vystlaný papierom. Osolíme a necháme „vypotiť“ ‒ baklažán tak zbavíme horkosti.

Očistené kuracie prsia prekrojíme tak, aby sme získali väčšie pláty, ktoré pod fóliou naklepeme. Osolíme a okoreníme.

Vychladnuté šampiňóny zmiešame s tvarohom, soľou, korením, citrónovou kôrou a nastrúhaným syrom. Plnku nanesieme do stredu plátov, zabalíme do kapsy a uzavrieme špáradlami. Kapsy restujeme na rozohriatej panvici s olejom z obidvoch strán dozlatista. Potom ich necháme dopekať v rúre vyhriatej na 200 °C asi 5 minút.

Baklažán osušíme, okoreníme a restujeme na panvici s olejom. Po chvíli pridáme najemno nasekané dva strúčiky cesnaku a biele časti lahôdkových cibuliek. Ochutíme nasekaným tymianom a podľa potreby pokvapkáme olejom. Na záver pridáme umytý a osušený špenát, plátok masla a odstavíme.

Servírovanie

Kuracie prsia plnené hubami servírujeme s opečeným baklažánom a mladým špenátom. Dozdobíme najemno nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.

Cestoviny s lososom a paradajkami

Počet porcií: 4

Suroviny:

300 g lososa

4 strúčiky cesnaku

1 štipľavá paprička

olivový olej Primadonna

1 zväzok lahôdkovej cibuľky

100 g cherry paradajok

2 kapusty pak choi

500 g chladených tagliatelle cestovín Chef Select

morská soľ v mlynčeku Kania

čierne korenie v mlynčeku Kania

1 lyžica masla Pilos

100 ml bieleho suchého vína

1 citrón

Postup

Na rozohriatom olivovom oleji orestujeme cesnak a štipľavú papričku bez semienok nasekané nadrobno a biele časti lahôdkovej cibuľky nakrájané na kolieska. Pridáme cherry paradajky a biele časti kapusty pak choi nakrájané na menšie kúsky.

Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode al dente.

Z lososa odstránime kožu a nakrájame ho na menšie kocky. Orestujeme spolu so zeleninou. Osolíme a okoreníme. Pridáme maslo a podlejeme vínom. Chvíľu povaríme, aby sa z vína odparil alkohol. Primiešame uvarené cestoviny, zelené časti kapusty pak choi a lahôdkovej cibuľky. Na záver dochutíme citrónovou šťavou.

Všetky recepty nájdete na webe Kuchyňa Lidla – https://kuchynalidla.sk/