Je potrebné starať sa nielen o svojich zákazníkov, ale aj zamestnancov

Každý, kto má vlastnú spoločnosť, chce, aby jeho zákazníci boli spokojní. Oni predsa platia za tovar, či služby a tým pádom umožňujú chod spoločnosti. To, aby spoločnosť mohla fungovať, však nezáleží len od zákazníkov.

Dajte svojim zamestnancom vybavenie, s ktorým budú bezpečne vykonávať kvalitnú prácu

Aby totižto bolo zákazníkom čo ponúkať, každý majiteľ spoločnosti potrebuje šikovných zamestnancov na všetkých pozíciach, na ktorých sa dá spoľahnúť. Nemal by to však byť jednostranný vzťah. Aj zamestnanci by sa mali vedieť spoľahnúť na svojho šéfa.

Áno, nielen o spokojnosť zákazníkov, ale aj o spokojnosť zamestnancov sa treba pravidelne starať. Na jednej strane im dať potrebné vybavenie k práci, či už ide o rýchly laptop, alebo kvalitné kobaltové vrtáky. Čím lepšie vybavenie, tým budú môcť odvádzať lepšiu prácu.

Vybavenie by sa malo týkať aj bezpečnosti pri práci, či ochrany zdravia. To znamená ochranné pomôcky pre zamestnancov, ktorým hrozí pri práci úraz alebo kvalitné ergonomické stoličky pre tých, čo väčšinu pracovnej smeny trávia za kancelársky stolom.

Nezabúdajte na adekvátne odmeňovanie, ktoré si budú vaši zamestnanci ceniť

A samozrejme, je nutné pravidelne svojich zamestnancov odmeňovať. Adekvátny plat je samozrejmosťou, ale občas poteší aj niečo naviac. A o ktorej forme odmeny stále (aspoň u nás) platí, že ju zamestnanci najviac ocenia? Áno, ide o finančnú odmenu.

Platí to hlavne o predvianočnom období, v ktorom každý akosi očakáva, že k výplate dostane niečo naviac. Nemali by ste preto svojich zamestnancov odbiť len tým, že v najbližšej reklamnej agentúre necháte pomocou sublimačnej tlače vyrobiť nejaké reklamné predmety s logom firmy.

Ak budú s prácou u vás zákazníci nespokojní, určite takéto tričko, či hrnček radšej zahodia, ako by im ešte aj toto malo pripomínať prácu, ktorá im moc „nevonia“. To si skôr nechajte pre obchodných partnerov alebo teda ako doplnok k hodnotnejšej odmene pre zamestnancov.

 

 

Zdroj obrázka:
Autor: ASDF_MEDIA / Shutterstock.com