Dámy, máte pri výbere šiat taktiež tento problém?

Asi by sme len ťažko hľadali druh oblečenia, ktorý dokáže žene narobiť toľko starostí s výberom ako šaty. Obzvlášť, ak ide o šaty na významnú spoločenskú udalosť a vy chcete vyzerať bezchybne.

Povedal niekto módnym návrhárom, koľko rôznych typov ženských postáv existuje?

Páni si možno povedia, že čo je na tom, veď na každom rohu sa dá nájsť butik, v ktorom je množstvo dámskych šiat. Áno, ale akých! Veľakrát ani jedny nespĺňajú požiadavky ženského vkusu. A to ešte nehovoríme o správnej veľkosti, či strihu, ktorý bude „lichotiť“ postave.

A nie, nemyslite si, že problém s výberom vhodných šiat majú len ženy, ktoré majú kilá naviac. Veľakrát to vyzerá, že módne značky poznajú len dva typy postavy. Absolútne vychudnutú alebo hraničiacu s obezitou. Pritom my ženy máme rôzne (krásne) typy postáv a stačí, že sa len mierne vymykáme stereotypným predstavám a hneď je pri výbere šiat problém.

Mať čo ukázať na tých správnych miestach nemusí byť vždy výhodou. Obzvlášť pri kúpe šiat

Zoberte si napríklad ženy, ktoré majú aj napriek štíhlejšej postave objemnejší hrudník. Tak pre tie môže byť hľadanie šiat tak frustrujúce, že začnú uvažovať nad tým, že si kúpia metráž látok a naučia sa šiť si vlastné šaty.

Často to totižto vyzerá, že módni návrhári si myslia, že pokiaľ je žena štíhla, tak automaticky má najmenšiu veľkosť košíkov. A myslíme hlavne na ženy, ktoré sú obdarenejšie aj bez zásahu plastického chirurga, tie totižto musia rátať s tým, že ich prednosti podliehajú zákonom fyziky a preto nájsť strih, ktorý ich nebude deformovať, môže byť skutočne náročné. Výhodu v tomto majú dámy, ktoré podstúpili augmentáciu. Tie totižto jednoduchšie „udržia“ všetko tam, kde má byť.

Ak teda vaša postava nie je dokonalým stereotypom, ale vymyká sa mu, rozhodne si nenechávajte nákup šiat na poslednú chvíľu. A čím je udalosť, na ktorú si ich kupujete, významnejšia a vy chcete vyzerať čo najbližšie k dokonalosti, bol by malý zázrak ak by sa vám dokonalé šaty podarilo nájsť hneď v prvom obchode.

 

 

 

Zdroj obrázka:
Autor: Inara Prusakova / Shutterstock.com