Pár tipov pre študentov, ktorí chcú písať seminárky čo najrýchlejšie

Leto sa pomaly, ale isto blíži k druhej polovici a ako to už tradične býva zvykom, august vždy ubehne rýchlejšie ako júl. Preto by mali všetci žiaci a študenti pomaly spozornieť lebo ani sa nenazdajú a opäť zasadnú do školských lavíc. Teda aspoň dúfame, že nezasadnú opäť za obrazovky, na ktorých sa zúfalá učiteľka bude snažiť sfunkčniť svoj mikrofón.

Dobrá príprava tvorí polovicu úspechu

Dobre, študenti vysokých škôl môžu byť ešte v kľude, im sa zvyčajne semester začína až v druhej polovici septembra. O to viac učenia ich však čaká. Aj keď niekedy býva rozbeh semestra pomalší, keď sa začne jeseň blížiť ku koncu, stále viac vysokoškolákov bude tráviť čas doma v spoločnosti seminárnych prác.

A práve pre takýchto študentov máme pár tipov ako sa čo najefektívnejšie vysporiadať so seminárkami. V prvom rade je dôležitá príprava. Ak aj čítate podklady, z ktorých plánujete seminárnu prácu písať, nezaškodí si poznačiť odseky alebo aspoň čísla strán, kde nájdete niečo užitočné pre svoju prácu. Nebudete sa tak pri písaní zdržovať rozmýšľaním, v ktorej knihe a na ktorej strane bol ten odsek, ktorý vás tak zaujal.

Zvyknete písať v úplnom tichu? Možno robíte chybu

Nasleduje samotné písanie. Aby vám išlo rýchlo, nemajte počas pracovaní na seminárke pootvárané všetky možné aj nemožné sociálne siete, ale len to, čo sa viaže k písaniu. A prípadne nejakú hudbu. Ak patríte k tým, ktorí počas učenia sa alebo inej školskej činnosti majú zatiahnuté vonkajšie rolety, zatvorené dvere na izbe a sú v úplnom tichu, možno ste sa teraz pozastavili nad tým, prečo si púšťať pri písaní seminárky muziku, veď to vás bude len rozptyľovať.

Nemusí to tak byť. Ľudské mozgy totižto nepracujú najlepšie v úplnom tichu. Aby ste svoj mozog „vybičovali“ k čo najlepšiemu výkonu, je preň dobré ak bude pracovať v miernom ruchu. To ho bude nútiť spracovávať viac podnetov a tým pádom, obrazne povedané, „bežať“ naplno.

 

Zdroj obrázka:
Autor: fizkes / Shutterstock.com