Melónové osvieženie s ľadovou triešťou

Aj keď by sa s nami botanik hádal, že je melón bobuľovité ovocie, my máme túto osviežujúcu superpotravinu zaužívanú ako zeleninu, na ktorej si pochutnávame s príchodom prvých letných lúčov. Spôsobom jeho servírovania sa medze nekladú – je skvelý len tak nakrájaný na plátky, ale na obľube získava aj jeho kombinácia s balkánskym syrom. A pretože je bohatou zásobárňou vody, hodí sa aj na prípravu koktejlov. Vyskúšajte melónovú triešť, ktorá bude s cukríkmi Haribo Anguria ozdobou každej letnej párty.

Či už červený, oranžový alebo žltý, melón skrátka nesmie chýbať na žiadnej letnej párty. My sme tentokrát siahli po klasickom vodnom, ktorý v kombinácii s mätou vytvorí svieži nápoj na teplé dni.

Melónová ľadová triešť

Ingrediencie na 2 porcie:

4 hrste ľadu

200 g melónu

čerstvá mäta

cukríky Haribo Anguria

 

Postup:

  1. Melón vydlabte a spolu s mätovými listami rozmixujte.
  2. Zmes prelejte stranou a rozmixujte ľad, na ktorý potom pridajte melónovú šťavu.
  3. Ozdobte slamkou, mätou a melónovými cukríkmi Haribo Anguria.

TIP: Melón je skvelou ingredienciou pre párovanie chutí, napríklad s uhorkou tvorí dokonalé osviežujúce duo.