MECOM Humenné zmenil majiteľa

Najväčší slovenský výrobca a dodávateľ mäsových výrobkov – spoločnosť MECOM GROUP Humenné zmenil majiteľa.Vlastníkom spoločnosti MECOM sa stala spoločnosť Smithfield Foods, Inc.

Smithfield Foods bola založená v roku 1936 v americkom Smithfielde a dnes je globálnym svetovým lídrom v oblasti mäsospracujúceho priemyslu. Spoločnosť zamestnáva viac ako 55 tisíc pracovníkov a dosahuje ročné tržby viac ako 16 miliárd dolárov.

 „Stávame sa súčasťou najsilnejšej spoločnosti na spracovanie bravčového mäsa na svete. Pre našu spoločnosť začína nová etapa, keď sa z regionálneho hráča staneme súčasťou globálneho holdingu. Náš nový majiteľ je strategický investor, ktorý disponuje silným odborným know-how. To nám vytvára priestor na ďalší rast a nové investície a zároveň zaručuje stabilné pracovné prostredie pre našich zamestnancov, povedal generálny riaditeľ MECOMu Ladislav Čechovič.

Smithfield Foods je už viac ako dve desaťročia priekopníkom v oblasti trvalej udržateľnosti, vrátane mnohých priemyselných prvenstiev. Spoločnosť má ambiciózny záväzok znížiť svoju uhlíkovú stopu o 25% do roku 2025.

Smithfield si vybral MECOM aj preto, že naše výrobky a výrobné postupy dlhodobo dosahujú veľmi vysoké štandardy kvality za čo patrí obrovská vďaka a uznanie všetkým našim zamestnancom. Spoločnosť MECOM GROUP ostáva samostatnou organizačnou jednotkou, čo znamená, že obchodná a marketingová stratégia našej spoločnosti sa týmto začlenením do Smithfield Foods nemení, naďalej budeme aktívny na trhoch so značkami MECOM“, uzavrel L. Čechovič