Chystáte sa na letnú svadbu? Poradíme vám, čo na seba!

Letné svadby v prírode, na záhrade, v parku či dokonca na pláži sa za posledné roky stali obľúbenými medzi viacerými zaľúbencami. Väčšina pozvánok udáva aj požadovaný dresscode, ktorý je v tomto prípade viac menej neformálny ale musí si zachovať primeranú úroveň.

Záhradná svadba

V prípade neformálnej, záhradnej svadby alebo svadby pod „šírim nebom“ si pokojne môžete si obliecť aj dlhé šaty po zem alebo zvoliť kokteilové šaty v sviežich svetlých farbách. Materiál zvoľte radšej ľahší a vzdušný, budete sa tak v šatách cítiť príjemne po celý deň. Čo sa farieb týka tento rok sú trendy odtiene marhuľovej, žltej či modrej a zelenej. Namiesto klasických lodičiek si môžete obuť aj sandáliky na podpätku alebo pohodlnejšiu verziu na plnej podrážke. V neposlednom rade myslite na to, že ak je aj svadobná hostina naplánovaná v exteriéri, budete potrebovať v neskorších hodinách aspoň šatku na šaty alebo ľahké sako. Čo sa kabelky týka, tá by mala byť za každých okolností menšia listová, poprípade sa môžete držať témy a zvoliť aj zaujímavý mini košík.

Luxusná svadba

Bohatá výzdoba a elegancia nikdy nevychádzajú z módy a o to viac sa na svadby hodia. Ak vás tento rok čaká takáto honosnejšia svadba, výberu šiat a obuvi venujte väčšiu pozornosť. Na takúto luxusnú svadbu sa určite rozhodnite pre topánky na vyššom opätku, so zatvorenou špičkou a dajte si záležať aj na výbere elegantného materiálu šiat a vhodného strihu. Na luxusnú svadbu sa hodia napríklad hodvábne šaty doplnené o výraznejšie šperky. Čo sa farieb týka, zvoľte radšej miernejšie kombinácie alebo jednofarebné modely a rozhodne sa vyhnite bielej a čiernej. Na svadbu sú nevhodné, a postarali by sa vám o poriadne faux pas.

 

Galéria:
Dlhé, kvetované šaty, 30,95 €, www.cellbes.sk
Modré zavinovacie šaty s anglickou čipkou, 44,95 €, www.cellbes.sk
Žlté šifónové šaty, 37,95 €, www.cellbes.sk
Kvetované šaty s krátkymi, volánovými rukávmi,  54,95 €, www.cellbes.sk
Zavinovacie šaty s volánom, 69,95 €, www.cellbes.sk