Akú výbavu na motorku si vybrať?

Leto je nielen sezóna dovolenkárov, ale aj motorkárov. Dlhé dni a krásne počasie, to je obdobie ako stvorené na bezstarostné jazdy po krajine. Ak vás takáto predstava láka a máte na jazdu na motorke potrebné vodičské oprávnenie, ešte stále môžete stihnúť túto sezónu.

Nohy v suchu aj v poriadnom daždi

Samozrejme ak si neplánujete kúpiť nejakú špeciálnu motorku, na ktorú sa čaká niekoľko mesiacov. Alebo aj keby áno, môžete sa predsa postupne vybaviť na budúcu sezónu. Čo teda budete (okrem motorky) potrebovať nato, aby ste si mohli vychutnávať slobodnú jazdu podobne ako si ráno vychutnávate svoje obľúbené pukačky?

Začnime (netradične) vhodnými čižmami, či inou moto obuvou. Na dlhé trasy strávené v sedle motorky bude najvhodnejšia kategória takzvaných turistických moto čižiem. Tie sú maximálne pohodlné aj pri naozaj dlhom nosení a ani vám nepremoknú, takže sa nemusíte báť náhlych zmien počasia, minimálne nohy budete mať v suchu. Samozrejme, nič z týchto vlastností im neuberá na bezpečnosti.

Pre dlhé jazdy na motorke je dôležité pohodlie, nikdy však na úkor bezpečnosti

Posuňme sa vyššie, k nohaviciam. Obtiahnuté kožené nohavice, ktoré sú akýmsi stereotypom pri predstave motorkára, nechajte svojej partnerke. Keď si ich ona oblečie, bude to rozhodne lepší pohľad. Vy môžete opäť zamieriť do kategórie turistických a vybrať si nohavice, ktoré budú nepremokavé a zároveň dostatočne priedušné, aby ste sa v nich cítili pohodlne počas celého dňa.

Ak chcete vyzerať na motorke štýlovo, zlaďte k nohaviciam aj bundu, prípadne si rovno kúpte celý komplet. Čo tu máme ďalej? Aha, rukavice. To, čo platilo doteraz, platí aj pri nich. Ak chcete v sedle vašej motorky tráviť dlhé hodiny, hľadajte maximálny komfort, ktorému ale nebude obetovaná bezpečnosť.

A keď hovoríme o bezpečnosti, dostali sme sa k tomu najdôležitejšiemu. Bez kvalitnej prilby na motorku na svoju mašinu ani nesadajte. Nehoda sa vám totižto môže stať aj bez vášho pričinenia, keď budete maximálne opatrný. Preto nič nepodceňujte a ak už máte do niektorej časti výbavy na motorku viac investovať, nech je to prilba.

 

Zdroj obrázka:
Autor: m.mphoto / Shutterstock.com