Miniatúrny senzor rozširuje možnosti nositeľných kamier

Spoločnosť Axis Communications uviedla nový miniatúrny klopový senzor AXIS TW1201 nositeľný na tele, ktorý sa pripája ku kamere AXIS W100. Vďaka odľahčenému a minimalistickému dizajnu je ideálny na uchytenie napr. na tričko z ľahkej tkaniny alebo košeľu. Značne zvyšuje flexibilita a možnosti využitia nositeľných kamier.

Nový klopový senzor AXIS TW1201 má malé rozmery a nízku hmotnosť (spolu s držiakom váži len niečo vyše 50 g), čo umožňuje senzor nenápadne integrovať do menoviek alebo umiestniť ho na iné časti odevu či uniformy. Diskrétny charakter nového snímača robí z kamery atraktívnu príležitosť aj  mimo tradičné aplikácie z oblasti presadzovania práva a bezpečnosti. Odvetvia, v ktorých je bezpečnosť a ochrana zamestnancov prvoradá – napríklad priemyselné závody – môžu využívať nositeľné kamery na zabezpečenie dodržiavania bezpečnostných predpisov. Maloobchod, reštaurácie a pohostinstvá zas môžu zvážiť používanie kamier nositeľných na tele ako pomôcku pri školení zamestnancov alebo ako pomoc pri prešetrovaní sťažností zákazníkov.

Nositeľný senzor AXIS TW1201 je možné zakúpiť prostredníctvom distribučných kanálov Axis za odporúčanú koncovú cenu 169 €. Ako alternatíva k TW1201 je v predaji aj model v bullet prevedení AXIS TW1200, ktorý je ideálny pre montáž na helmy alebo čiapky, napr. pre policajtov hliadkujúcich na koňoch alebo bicykloch.